Nyheter

Firma växer – får skyltläge

Nyheter Paret Quaades verksamhet växer. Nu huserar firman vid av stadens mest trafikerade platser. 

Peå Quaade välkomnar till firmans större lokaler som ger verksamheten nya möjligheter.  [1/5]

Den tidigare kundmottagningen har fått nytt liv.  [2/5]

Peå Quaade gläds över kundmottagningen.  [3/5]

– Förbi det här skyltfönstret rullar minst 2 000 bilar om dagen och vi har räknat ut att varje bil stannar till någonstans mellan fem till 15 sekunder per bil, så vi har en jättemöjlighet att växa nu. Det är som de säger: syns man inte så finns man inte, säger Peå Quaade.  [4/5]

I kundmottagningens hörn kan kunderna slå sig ned och låta sig inspireras av tavlor och biltillbehör.  [5/5]

Hösten 2020 startade Värnamoparet Peå och Anna Quaade eget företag inom bemanning, rekonditionering och städ på Klockarevägen i Värnamo. Med vilja, passion och entusiasm klarade sig paret genom pandemin, men bristen på egna tvättmöjligheter fick paret att leta efter nya lokaler. I somras flyttades verksamheten till Arvidsons Bilfirmas tidigare tvätt- och rekondhallar på Jönköpingsvägen, men snabbt växte firman ur kostymen. Den 1 november bytte innergård mot skyltläge när de fick ta över bilfirmans tidigare kundmottagning och verkstad.

– Det blev så trångbott i den lilla lokalen. Vi fick erbjudanden om både hjullastare och lastbilar som vi inte kunde klara av att hantera för att de var så stora. Sedan ville vi även synas mer. Då frågade vi hyresvärden om vi fick flytta hit i stället och det fick vi. Förbi det här skyltfönstret rullar minst 2 000 bilar om dagen och vi har räknat ut att varje bil stannar till någonstans mellan fem till 15 sekunder per bil, så vi har en jättemöjlighet att växa nu. Det är som de säger: syns man inte så finns man inte, säger Peå Quaade.

Flytten ger företaget stora möjligheter att växa.

– Nu har vi en riktig kundmottagning, det blir mer professionellt än att behöva ta emot kunderna inne i lokalen som vi hade tidigare. Men inte minst den större verkstadsytan gör att vi kan inte bara kan ta emot större fordon, nu kan vi även erbjuda kunderna däckhotell.

Den dryga månaden i de nya lokalerna har redan bjudit på rekonditionering av både hjullastare som lastbilar. Intresset för verksamheten ökar och Peå Quaade ser ljust på framtiden. 

– Under de tre första veckorna hade vi en försäljning som på en sommarmånad. Det är helt sjukt att det går så bra ända in i november. I går (läs måndag) var den första dagen som jag inte hade någonting att göra.

Avslutningsvis, vad är ditt bästa tips för att underhålla bilen i vinter?

– Lackskyddsbehandlar du en bil så blir det lättare att tvätta och underhålla den. 

Här kan ni läsa våra tidigare reportage om parets verksamhet.

Taggar

Dela