Nyheter

Firade midsommar i Hånger

Nyheter Hånger Hembygdsförening har haft traditionellt midsommarfirande.

  [1/17]

  [2/17]

  [3/17]

  [4/17]

  [5/17]

  [6/17]

  [7/17]

  [8/17]

  [9/17]

  [10/17]

  [11/17]

  [12/17]

  [13/17]

  [14/17]

  [15/17]

  [16/17]

  [17/17]

Firandet av sommarens höjdpunkt blev som vanligt uppskattat av många tillresta. Festligheterna inleddes med en förbokad lunch med traditionell midsommarmat.

Bengt Lindahl, föreningens ordförande, hälsade alla välkomna till den allmänna delen av evenemanget som inleddes med att Maria och Christer Martinsson svarade för musikinslaget och gick före de som bar upp den lövade midsommarstången till tonerna av sommarmusik.

Väl uppe på platsen där stången restes av starka hångerbor ledde Bengt Lindahl sången och danserna där folk i alla åldrar engagerat dansade kring stången.

Kaffestugan öppnades för förtäring liksom lotteristånd, chokladjhul, luftgevärsskytte, pilkastning och fiskedamm. Det hade också ordnats en tipsrunda. Allt var spännande och intressant och lockade besökare i alla åldrar.

För året hade Marie Gyllensten och Annika Karlander ordnat en utställning av dopklänningar som hade anknytning till Hånger och ett tjugotal hade lämnat in sina klänningar till utställningen. Ett fint och uppskattat initiativ liksom den hammock som utgjorde första pris i lotteriet och tillverkats av Marie och Markku och lockade många att köpa lotter.

Tältet som fanns invid Sjöstrandstugan är lyckat eftersom det oavsett vädret alltid finns möjlighet att vara torrskodd. Denna eftermiddag var det inga problem med vädret eftersom det endast kom en lättare skur som varade kanske bara tio minuter.

Som avslutning redovisades det resultat av tipsrundan, gevärsskyttet och pilkastningen och de som lyckats bäst fick alla priser för sina prestationer.

Bengt tackade de inblandade och gästerna för att efter middagen blivit en lyckad tillställning.

Leif Wahldén

Taggar

Dela