Nyheter

Fint pris till Värnamo

Nyheter Ett fint pris har landat i Värnamo. Det är Region Jönköpings län som delat ut årets Hälsopris.

På bilden Therése Strömberg och Anna Gustafsson som tillsammans med Ida Andersson arbetar på Värnamo Hälsocenter. Foto: Peter Magnusson

Ett tiotal hälsofrämjande verksamheter från hela länet var nominerade.
Men till slut gick priset till Värnamo Hälsocenter.

Priset som är på 10 000 kronor delas ut till en person, arbetsplats, organisation eller förening i Jönköpings län som har gjort en viktig insats för att främja hälsa och förebygga sjukdom.
Folkhälsochef Jesper Ekberg, Region Jönköpings län konstaterar att Värnamo hälsocenter har skapat en modell där kommunen och vårdcentralerna i området tillsammans erbjuder stöd och vägledning för dem som vill ändra sin livsstil och förändra sina levnadsvanor.

– Verksamheten fokuserar på det som är friskt och har nått goda resultat genom ett systematiskt arbetssätt där personer med risk för framtida ohälsa får individuellt stöd till bättre hälsa, berättar Jesper Ekberg.
Therése Strömberg, verksamhetsansvarig på Värnamo hälsocenter var så klart glad efter att hon fått besked om utmärkelsen.
– Jag blir jätteglad. Det är verkligen roligt att få uppskattning. Att så många tycker att det vi gör är viktigt ger inspiration för framtiden och förhoppning att vår verksamhet blir permanent efter vår treåriga projekttid, säger hon.
Priset kommer att delas ut vid regionfullmäktiges möte den 5 december.

Foto 1:a sidan: Värnamo.se

Taggar