Nyheter

Finnvedsbostäders hyror är klara

Nyheter Hyresförhandlingarna för 2022 är nu avslutade. Finnvedsbostäder AB och Hyresgästföreningen har träffat en överenskommelse om en hyresförändring på 1,85 procent från den 1 januari 2022, förutom lägenheterna i kvarteret Väduren med inflyttning under 2021 som undantages höjning.

Nybyggda kvarteret Väduren undantas från hyreshöjning. Pressbild

Ytterligare undantag är nedanstående kvarter där Finnvedsbostäder beslutat om höjning på endast 0,5 procent:

– Kvarter Städet, Pilagårdsgatan 1-11
– Kvarter Brushanen 2, Brushanegatan 1-3
– Kvarter Salvian, Salviavägen 3-11

Lokaler, bilplatser och garage höjs med 1,85 procent eller enligt indexklausul.

Januaris hyresförändring kommer debiteras retroaktivt på februari månads hyresavi.

Till grund för hyreshöjningen ligger bland annat utvecklingen av byggmaterialpriser, fjärrvärme, renhållning och kostnader för el. Utöver det ser bolaget en ökad personal- och entreprenadkostnad, KPI och stigande inflation.

Finnvedsbostäder och Hyresgästföreningen har även kommit överens om en prisjustering för de hyresgäster som har individuell mätning av vatten, el och värme. Elen höjs exempelvis från 1,11 kronor för en kilowattimma till 1,50 kronor och varmvattnet från 59,55 kronor för en kubikmeter till 63,35 kronor.

– Hyresförhandlingarna har detta år tyvärr dragit ut något på tiden, men både vi och Hyresgästföreningen har accepterat HMK:s medlingsbud. Vi har därmed lyckats begränsa den retroaktiva hyreshöjningen till enbart en månad, säger Stanley Guldmyr, Finnvedsbostäders vd i ett pressmeddelande.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Finnvedsbostäders hyror är klara

Deras enda inkomst är hyrorna, och dem försöker man mjölka ut så mycket som möjligt. Var är ansvaret?

Helt sjukt fick se hyresavin nu och får betala 500 kronor mer på denna avin. Retroaktiv höjning står det. Ni ska skämmas, Finnvedsbostäder

Fantastiskt att man kan höja priser retroaktivt, gör du det inom näringslivet, jösses vad körd man är då.

Kommentarsfunktionen är stängd