Nyheter

Farsen Gummifabriken

Nyheter Jörgen Skärin, som bland annat representerar Miljöpartiet i kommunfullmäktige, har tänkt till om Gummifabriken och dess utveckling den senaste tiden. Resultatet blev en metafor, eller ett debattinlägg som vi publicerar här i sin helhet

Jörgen Skärin delar med sig av sina funderingar om Gummifabriken

En fars ”Gummifabriken” akt 2 spelades upp  i kommunfullmäktige i torsdags.

Den skulle ju haft sin premiär på stora scenen i Gummifabrikens Auditorium, men på grund av oklara omständigheter flyttad till Stadshusets fullmäktigesal. Huvudrollsinnehavare Mikael Andersson berättade och förklarade att man inte kan lita på en byggherre man skriver kontrakt med.

I monologen såutmålades byggaren som falsk, håller inte ingångna avtal och står inte för sina ord, med andra ord en skurk. Att man inte ta sitt uppdrag på fullaste allvar. Då man inte tillsätter mer resurser när man ligger efter i byggplanen och inte försöker att rädda tid genom att utföra arbeten på semester och skiftsgång.

Man undrar om VKIAB:s styrelse och byggherren var på samma scen när man började spela upp farsen eller dramat som det nu börja utspelar sig till. Eller sitter styrelsen på läktaren och titta på .

Oförmögen och inkompetent till att delta i akten som gå mot final. Man undrar vad alla experter som var inblandade har gjort för att bistå styrelsen med råd i framförandet av teaterakten. I monologen kom det slutliga crescendot att  den 11 september alltså nine eleven som är ett ödesmättat datum i historien.

Man hoppas att Gummifabriken inte blir som Twin Tower, vad det blev för New Yorks innevånare, en katastrof. Politik kan vara  komik eller drama och akt 2 i scenen ”Gummifabriken” verkar ha allt för bli en serie med fortsättning följer i form av en kriminalthriller utspelad i rättssal.

Miljöpartiet har gjort analyser,  påtalat brister,  varnat men kan bara sitta bland publiken och skratta, applådera eller bua. Och vi gör det sistnämnda. Men på valdagen 2018 hoppas jag ni tänker på komik och drama och låter Miljöpartiet stå på scenen.

Miljöpartiet / Jörgen Skärin

Taggar

Dela