Nyheter

Färre försäljningar av bostadsrätter i Värnamo än på tre år

Nyheter Mellan december och februari såldes 27 bostadsrätter i Värnamo kommun. Det är färre än någon tremånadersperiod sedan 2018, visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat.

Mellan december och februari såldes 27 bostadsrätter i Värnamo kommun. Det är färre än någon tremånadersperiod sedan 2018, visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik. Pressbild

De sålda bostadsrätterna i Värnamo kommun hade ett genomsnittligt pris på 1,3 miljoner kronor. I fjol gjordes 35 affärer vid den här tiden på året. I hela Jönköpings län såldes 550 bostadsrätter för i snitt 2,1 miljoner kronorMedelpriset på försäljningarna av bostadsrätter i kommunen var 4 procent lägre än för tre månader sedan. I hela länet noterades en prisuppgång på 6 procent. Störst var ökningen i Nässjö, där priserna steg med 27 procent. 

Mellan december och februari såldes 33 villor i Värnamo kommun. Det är färre än någon tremånadersperiod sedan 2017. De sålda villorna i Värnamo kommun hade ett genomsnittligt pris på 2,9 miljoner kronor. I fjol gjordes 46 affärer vid den här tiden på året. I hela Jönköpings län såldes 421 villor för i snitt 2,8 miljoner kronorStatistiken visar även på en stor prisuppgång i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna av villor i kommunen var 9 procent högre än för tre månader sedan. Även i hela Jönköpings län ökar villapriserna. I hela länet noterades en prisuppgång på 3 procent.

Mellan december och februari noterades inga försäljningar av fritidshus i Värnamo. I hela Jönköpings län såldes två fritidshus för i snitt 2,2 miljoner kronor.

Källa: Pressmeddelande från Newsworthy

Taggar

Dela