Nyheter

Färre fall upptäckta i Värnamo

Nyheter Antalet bekräftade coronafall minskade betydligt i Sverige förra veckan. Även i i Värnamo har det hittats färre nya fall jämfört med veckan innan, visar nya siffror från Folkhälsomyndigheten.

Under vecka 5 rapporterades 481 nya bekräftade fall av covid-19 i Värnamo kommun.  Det är en klar nedgång jämfört med den föregående veckan (−525 fall). 

Sett till befolkningen hittades 139 nya fall per 10 000 invånare i Värnamo under den senaste veckan. Jämfört med resten av landet är det här en låg nivå.

Flest nya fall i länet, sett till befolkningen, rapporterades i Vaggeryd, där 196 fall per 10 000 invånare bekräftats under den senaste veckan. 

I hela landet rapporterades 185 778 fall under vecka 5. Det är en minskning med 30 procent jämfört med veckan innan. Flest nya fall i landet hittades i Dals-Ed. I kommunen har 573 fall per 10 000 invånare bekräftats under den senaste veckan.

Totalt har 26 278 personer i Värnamo fått sin första vaccindos fram till vecka fem, enligt Nationella vaccinationsregistret. Det innebär att 88 procent av befolkningen fått minst en dos. Det är en ganska genomsnittlig andel. Hammarö kommun har vaccinerat flest i hela landet (94 procent).

25 658 personer eller 86 procent av alla i befolkningen i Värnamo har tagit en andra dos och totalt 16 641 personer en tre dos. Det motsvarar 61 procent av den vuxna befolkningen (18 år och äldre).

Under vecka 5 rapporterades fyra dödsfall och sex nyinläggningar på iva i Jönköpings län. Sedan pandemins start har 596 personer avlidit i länet, men sedan juni 2021 har bara 24 nya dödsfall registrerats.

Källa: Pressmeddelande från Newsworthy

Antalet positiva fall av covid-19 minskade dramatisk i Värnamo den senaste veckan. Statistik: Newsworthy

Taggar

Dela


1 reaktion på Färre fall upptäckta i Värnamo

Kanske inte konstigt att det minskar när allmänheten inte får testa sig mer än de som är inlagda på sjukhus, äldre och särskilt boende, vårdpersonalen och multiplikation.

Kommentarsfunktionen är stängd