Nyheter

Farmors önskan: ”Tänk på barnens bästa”

Nyheter En kommuninvånare har skickat in ett brev till kommunen med en vädjan om att ompröva beslutet att flytta Navets fritidsgård till Vråen.

En kommuninvånare har skickat in ett brev till kommunen med en vädjan om att ompröva beslutet att flytta Navets fritidsgård till Vråen.

Läs skrivelsen i något redigerat skick i sin helhet nedan:

Jag undrar vad de ansvariga och politikerna i medborgarförvaltningen tänkte på när de beslutade att flytta fritidsgården Navet till Vråen?

Barnen och ungdomarna som bor på frågan behöver en fritidsgård, men också barnen och ungdomarna som bor centralt och ovanför viadukten. 

Föräldrar vill inte skicka de yngre barnen så långt genom staden (att åka buss är inget bra alternativ för de yngre barnen). 

Vi borde tänka på barnens bästa och i dagens läge när så mycket går på fel håll i samhället minskas personalen på fritidsgårdarna och flyttas från centrum i stället för att finnas både centralt och på Vråen (som många hoppades). 

Att det är svårt att få tag på en bra lokal i centrum stämmer inte, pengarna styr och tyvärr finns det en risk att vara barn och ungdomar hamnar på gatan. 

Hoppas att beslutet kommer att omprövas och att det inte sparas pengar på att minska fritidsgårdarnas verksamheter, för de behövs så kommer att löna sig i framtiden. 

”Kommunens ansvar….mer satsningar inom fritidsverksamhet”
Inrikesminister Morgan Johanssons ord i en debatt om ungas brottslighet och hur det ska minskas.

Att förhindra att en ung människa väljer en kriminell bana är en viktig fråga att jobba med. 

Orolig farmor 

Taggar

Dela


5 reaktioner på Farmors önskan: ”Tänk på barnens bästa”

Jag håller helt med farmor. Låt fritidsgården vara kvar i centrum. Kanske behövs det en i Rörstorp också, öppna då en ny där.

Ett stort misslyckande att flytta Navet. Som vanligt väljer politikerna att slå på de svagaste i samhället.
Barnen är vår framtid, se då till att satsa på dem.
Man undrar vilken politiker som blivit ”köpt” denna gång…..

Håller med farmor. Kan man slösa med pengar till allt annat så tycker jag att politikerna får tänka om. Värnamo är inte bara Vråen, ungdomar behöver en fritidsgård i centrala Värnamo.

Helt galet beslut, tänk på ungdomarna.

Politiker: gör om, gör rätt!

Kan meddela att ett tyst beslut tagits sedan ett antal år tillbaka att på sikt lägga ner Navet.
Flytten är ett av stegen i detta beslut.
Man är klart medveten om att antal besökare kommer att minska genom flytten.

Kommentarsfunktionen är stängd