Nyheter

Färgglada fjärilar sprider sommarkänslor

Nyheter – Håll ögonen öppna när du promenerar runt i Värnamo, för du kommer märka att färgglada fjärilar har dykt upp på olika platser. De har hängts upp för att fira två speciella saker som skapar en härlig pirrande känsla i magen: sommaren och vårt femårsjubileum, hälsar Gummifabriken

Pressbild

Gummifabrikens femårsjubileum står snart för dörren och det blir en fullspäckad helg med glädje, musik och festligheter. Under jubileumshelgen blir det skrattfest när Humorkalaset, med Danne Stråhed i spetsen, kommer till Auditoriet. Samtidigt står glädjeorkestern Louisiana Avenue för en ösig show i Valsverket. Dessutom kommer Julia Wiberg från det populära barnprogrammet ”Djur med Julia”. Danny Saucedo, en av Sveriges största artister, som framför sina medryckande hitlåtar. Samma dag blir det Silent Disco i Valsverket där alla besökare får låna hörlurar och dansa till sina favoritlåtar. Sista jubileumsdagen inleds med rörelseglädje och avslutas med Cinematic Images – en musikalisk resa genom filmhistorien. Utöver detta blir det inspirerande föreläsningar, överraskningar och roliga barnaktiviteter. 

Men varför är det just en fjäril som symboliserar jubileet? Förutom att vara en symbol för glädje och kreativitet, representerar den också Gummifabrikens egen resa genom åren. Precis som fjärilen har byggnaden genomgått en stor förvandling och har nu slagit ut sina vingar. 

– Vi firar ett hus som på bara fem år utvecklats till en central plats i Värnamo för kreativitet, utveckling, lärande och gemenskap, skriver Gummifabriken i ett pressmeddelande. 

Taggar

Dela