Nyheter

Får rött ljus av EU

Får rött ljus av EU

Nyheter Värnamo har just nu flest coronafall per invånare i Jönköpings län.  

Newsworthy sammanställer varje vecka en rapport om coronaviruset i Sverige, kommun för kommun och län för län, baserat på Folkhälsomyndighetens statistik. Värnamo har just nu fler coronafall per invånare än någon annan kommun i Jönköpings län.

De senaste två veckorna har 63 nya bekräftade fall av covid-19 rapporterats i Värnamo kommun, en  en uppgång jämfört med de två föregående veckorna (+48 fall).

Rött ljus 
EU-kommissionen har föreslagit ett gemensamt ”trafikljussystem” för att kategorisera smittrisken i länder och områden, utifrån antalet nya fall och andelen positiva tester de senaste 14 dagarna. Illustrationen visar hur Värnamo kommun ligger till i jämförelse med andra områden.

Sett till befolkningen har Värnamo haft 182 nya fall per 100 000 invånare, under de senaste två veckorna. Om Värnamo var ett land skulle det därmed få rött ljus.

I hela landet skulle just nu fyra kommuner, men inga län klassas som röda, enligt EU:s gränsvärden. 90 av 290 kommuner och tio av 21 län skulle listas som gula.

Taggar

4 reaktioner på Får rött ljus av EU

Rött Ljus för Värnamo kan inte bli sämre.
😷↔️2m↔️😷
Mvh Medborgare Värnamo

Kommentarsfunktionen är stängd