Nyheter

Får genomföra hälsoprojekt 

Nyheter Tio kommunarbetare får under året möjlighet att ändra sin livsstil. Det står klart efter kommunstyrelsens senaste möte.

Värnamo Hälsocenter kommer att utföra insatsen som omfattar ett inledande samtal, ett avslutande samtal, fem träffar och en återträff. Arkivbild

More to life” är en modell som är framtagen av Region Jönköping. Modellen syftar till att ge medarbetaren verktyg att förbättra sin livssituation genom en ändrad livsstil. Värnamo Hälsocenter utför insatsen som omfattar ett inledande samtal, ett avslutande samtal, fem träffar och en återträff. Insatsen berör områdena psykisk hälsa, fysisk hälsa, social hälsa och existentiell hälsa och målgruppen är medarbetare med korttidssjukfrånvaro eller medarbetare som är åter från längre sjukfrånvaro. 

Insatsen bidrar till att tillvarata medarbetarens kompetens och erfarenhet genom att ge medarbetaren verktyg att förbättra sin livssituation/livsstil. Verktyg som kommunledningsförvaltningen menar leder till en ökad närvaro på arbetet, en förbättrad hälsa och en ökad verksamhetskvalitet.  

Insatsen är en aktivitet inom ramen för Värnamo kommuns sjukfrånvaroprojekt och under våren 2022 genomförs insatsen med en grupp på tio stycken medarbetare till en kostnad på 40 000 kronor. Kommunledningsförvaltningen har goda förhoppningar på More to life” och menar att om insatsen faller väl ut så kommer den kunna genomföras igen, då inom ramen för respektive förvaltnings budget. 

Kommunstyrelsen gav på sitt senaste möte tummen upp för insatsen och beviljade kommunledningsförvaltningens förslag om att avsätta 40 000 kronor ur potten för verksamhetsutveckling för att genomföra projektet. 

Taggar

Dela