Nyheter

Får extra bidrag för att renovera golv

Nyheter Kulturnämnden beviljar Bredaryds Bygdegårdsförening upp till 30 000 kronor i bidrag för att genomföra en golvrenovering. 

Bredaryds Bygdegårdsförening har ansökt om 30 000 kronor i extra bidrag för att renovera golvet i bygdegården. Golvet är av massiv ek, men är fuktskadat och har lossnat på vissa partier. Tidigare lagningar börjar släppa, varför golvet behöver renoveras för att kunna bevaras med normalt underhåll.

I en skrivelse till kulturförvaltningen ser bygdegårdsföreningen ett helt golv som en förutsättning för att bygdegården ska kunna fortsätta att fungera som en samlingsplats i Bredaryd, med bland annat filmvisning, dans och föreningsverksamhet. Totalkostnaden beräknas till 75 000 kronor, varav hälften har sökts från Boverket.

Kommunens praxis vid investeringsbidrag är att föreningen själv ska stå för minst tio procent av kostnaden utöver den egna arbetsinsatsen. Det innebär i detta fall ett bidrag på max 30 000 kronor, vilket motsvarar 40 procent av totalkostnaden.

Kulturnämnden beslutade på sitt senaste sammanträde att bevilja Bredaryds bygdegårdsförening i upp till 30 000 kronor i investeringsbidrag för att renovera golvet.

Taggar

Dela