Nyheter

Får extra bidrag för att köpa in ny ridbaneharv

Nyheter En utsliten harv fick Värnamobygdens Ryttarförening att agera. Nu har tekniska utskottet sagt sitt i ärendet.

En utsliten harv fick Värnamobygdens Ryttarförening att agera. Nu har tekniska utskottet sagt sitt i ärendet. Bild: Pressbild

Värnamobygdens Ryttarförening har ansökt hos kommunen om extra bidrag, 32 375 kronor, till en ny ridbaneharv. Föreningen skriver i sin ansökan att de på sin anläggning har två ridhus och tre utebanor som de dagligen harvar eller sladdar med antingen traktor och harv eller fyrhjuling och sladd. Det gör föreningen för att ridbanorna ska hållas i gott skick med ett jämt underlag och med god spänst för att minimera slitage på hästarna. 

I sin ansökan uppger föreningen att harven föreningen använder i dagsläget nu är helt utsliten. Harven har reparerats flera gånger, men nu är stålet på harven så tunt så att den inte går att reparera något mer och föreningen behöver en ny harv. 

Tekniska förvaltningen anser det viktigt att stötta föreningen i deras dagliga arbete för att hjälpa dem att kunna fortsätta bedriva verksamheten. Förvaltningen ser det som rimligt att hjälpa ryttarföreningen och föreslog tekniska utskottet att bevilja halva summan, 16 188 kronor, med motiveringen att fritidsavdelningen vill stödja föreningarna i deras dagliga arbete. 

På tekniska utskottets sammanträde under gårdagen diskuterades ärendet. Utskottet gick på förvaltningens linje och beslutade att bevilja Värnamobygdens Ryttarförening 16 188 kronor för inköp av en ny ridbaneharv.

Taggar

Dela