Nyheter

Falsk sjuksköterska arbetade inom ambulansen: ”Väldigt besvikna”

Nyheter Avslöjandet att en man misstänks ha arbetat som ambulanssjuksköterska i Region Jönköpings län i flera månader utan att ha tagit examen upprör ambulanspersonalen. – Vi är väldigt ledsna och besvikna, säger en medarbetare.

Genrebild: David Alin

Under tisdagen rapporterade P4 Jönköping om händelsen som har uppdagats inom ambulansområde söder som omfattar Värnamo, Vaggeryds, Gislaveds och Gnosjö kommuner.

– Vi är väldigt ledsna och besvikna. Det här handlar om en person som har arbetat inom ambulansen, som har vårdat sjuka patienter och som till och med givit läkemedel till patienter. Vi är väldigt besvikna, säger en som arbetar inom ambulansområde söder till tidningen.

I en intervju med Jönköpings-Posten förnekar ambulansens verksamhetschef Thomas Johansson uppgifterna och menar att det rör sig om ett missförstånd. Men enligt den anställde som vi har varit i kontakt med stämmer inte ambulanschefens uppgifter.

– Det stämmer inte. Han är väl medveten om att personen har utfört arbetsuppgifter som en ambulanssjuksköterska ska göra, det vet han om, säger den anställde och menar att många i ambulansområdet är besvikna.

Vi har försökt att nå ambulanschefen Thomas Johansson för en kommentar utan framgång.

Taggar

Dela


6 reaktioner på Falsk sjuksköterska arbetade inom ambulansen: ”Väldigt besvikna”

Det här är en nyhet som inte blir tjatig det är en nyhet av sådan karaktär att den inte får förbises.

Trist att människor inte kan vara ärliga. Men börjar bli rätt tjatigt med denna ”nyhet” nu.

Detta är bara en del av en större problematik på Värnamo sjukhus.
Någon bör titta på strukturen och ledningen och sätta stopp för dessa människor som styr regionen som om det vore deras eget vardagsrum.

Hoppas Uppdrag Granskning tittar på det här. Det är oacceptabelt att detta har hänt och vem vet oupptäckt händer nu.

Det är ledningsproblem i den högre ledningstrukturen. Det är många saker som de duckar för. En allvarlig sak är att akutambulanser ställs för personalbrist. Människor får vänta på ambulans i värsta fallet i Vaggeryd avled en människa för ambulansen var avställd för personalbrist.

Uppdrag granskning hade inslag för ett bra tag sedan om sjukvårdspersonal som jobbade utan adekvat utbildning, hur kan detta inte vara åtgärdat ännu? Det måste ju vara ett systemfel när det händer igen. Detta borde vara högt på agendan att åtgärda så vad görs åt det? Man ska kunna känna sig trygg hos sjukvården.

Kommentarsfunktionen är stängd