Nyheter

Fackeltåg mot våldet mot kvinnor 

Nyheter Värnamo Zontaklubb och Värnamo kvinnojour säger nej till våldet mot kvinnor. Det uppmärksammas med ett fackeltåg genom Värnamo centrum.

Värnamo Zontaklubb och Värnamo kvinnojour säger nej till våldet mot kvinnor. Det uppmärksammas med ett fackeltåg genom Värnamo centrum. Bild: Pressbild

I dag, den 25 november, inträffar den nationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor. I dag startar även den världsomfattande kampanjen ”16 dagar av aktivism mot sexuellt och könsrelaterat våld”. Värnamo Zontaklubb och Värnamo kvinnojour uppmärksammar det hela genom en manifestation i form av ett fackeltåg genom Värnamo centrum. 

”Efter några ord vid Rutan, tågar vi i samlad grupp över Åbron och släcker facklorna på Kyrktorget. Ung som gammal, oavsett kön eller etnicitet, är välkomna att vara med! Kom och visa att förövarna faktiskt är färre än oss andra”, skriver Zontaklubben på sin hemsida. 

Värnamo kvinnojour uppmärksammar under kvällen även den kampanjen ”Gömda kvinnor”. Aktionen har fått spridning i sociala medier och syftar till att belysa den begränsade livssituation som kvinnor och barn befinner sig i när de tvingats att leva gömda.

– Kampanjen syns i form av silverfärgade skor som kommer att vara utplacerade längs med vägen, säger en representant för Värnamo kvinnojour.

Taggar