Nyheter

Få försäljningar och högre priser

Nyheter I Värnamo sker färre husförsäljningar och till högre priser, visar ny statistik.

Under juli till september såldes det elva färre villor i Värnamo än snittet för det senaste året, enligt nya siffror från Svensk Mäklarstatistik. De sålda villorna i Värnamo kommun hade ett genomsnittligt pris på 2,4 miljoner kronor. I fjol gjordes 55 affärer vid den här tiden på året. I hela Jönköpings län såldes 506 villor för i snitt 2,4 miljoner kronor.

Statistiken visar även på en prisuppgång i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna av villor i kommunen var 4 procent högre än för tre månader sedan. Även i hela Jönköpings län ökar villapriserna. I hela länet noterades en prisuppgång på 4 procent.

Mellan juli och september gjordes sammanlagt 41 affärer med bostadsrätter i Värnamo kommun. Det kan jämföras med 44 vid motsvarande tid i fjol. De sålda bostadsrätterna i Värnamo kommun hade ett genomsnittligt pris på 1,1 miljoner kronor. I hela Jönköpings län såldes 604 bostadsrätter för i snitt 1,7 miljoner kronor.

Statistiken visar även på en kännbar prisnedgång i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna av bostadsrätter i kommunen var 9 procent lägre än för tre månader sedan. I hela Jönköpings län däremot ökar priserna på bostadsrätter. I hela länet noterades en prisuppgång på 11 procent.

Mellan juli och september gjordes sammanlagt två affärer med fritidshus i Värnamo kommun. Det kan jämföras med fyra vid motsvarande tid i fjol. De sålda fritidshusen i Värnamo kommun hade ett genomsnittligt pris på 1,2 miljoner kronor. I hela Jönköpings län såldes 44 fritidshus för i snitt 1,4 miljoner kronor.

Taggar

Dela