Nyheter

Få försäljningar av villor i Värnamo

Nyheter Under maj till juli såldes det fyra färre villor i Värnamo än snittet för det senaste året. Det här visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat.  

Mellan maj och juli såldes 49 villor i Värnamo kommun. Arkivbild

Mellan maj och juli såldes 49 villor i Värnamo kommun. De sålda villorna i Värnamo kommun hade ett genomsnittligt pris på 2,3 miljoner kronor. I fjol gjordes 58 affärer vid den här tiden på året.

I hela Jönköpings län såldes 685 villor för i snitt 2,6 miljoner kronor.

Statistiken visar även på en prisnedgång i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna av villor i kommunen var 1 procent lägre än för tre månader sedan. I hela länet noterades en prisuppgång på 7 procent. Bland kommunerna i Jönköpings län stiger priserna på villor i sex av nio kommuner. Störst var ökningen i Nässjö där priserna steg med 13 procent. I Vaggeryd däremot sjönk priserna med 2 procent.

Priserna på bostadsrätter stiger kännbart

Priserna på bostadsrätter har gått upp i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en uppgång med 6 procent. I hela länet noterades en prisuppgång på 2 procent. Bland kommunerna i Jönköpings län sjunker priserna på bostadsrätter i två av fyra kommuner. Störst var minskningen i Nässjö, där priserna sjönk med 11 procent. I Värnamo däremot steg priserna med 6 procent.

Sammanlagt såldes 37 bostadsrätter i Värnamo kommun mellan maj och juli till ett genomsnittligt pris på 1,4 miljoner kronor. I fjol gjordes 42 affärer vid den här tiden på året.

I hela Jönköpings län såldes 676 bostadsrätter för i snitt 1,9 miljoner kronor.

Två försäljningar av fritidshus

Mellan maj och juli gjordes sammanlagt två affärer med fritidshus i Värnamo kommun. Det är lika många affärer som vid motsvarande tid i fjol.

De sålda fritidshusen i Värnamo kommun hade ett genomsnittligt pris på 2,0 miljoner kronor.

I hela Jönköpings län såldes 35 fritidshus för i snitt 1,5 miljoner kronor.

Källa: Pressmeddelande från Newsworthy

Taggar

Dela