Nyheter

Få försäljningar av bostadsrätter

Nyheter Mellan oktober och december såldes 42 bostadsrätter i Värnamo kommun. Det är relativt få sett till aktiviteten på bostadsmarknaden i kommunen under de senaste tolv månaderna, samt det historiska snittet för den här tiden på året.

Arkivfoto

Under oktober till december såldes det fem färre bostadsrätter i Värnamo än snittet för det senaste året. Detta trots att bostadsmarknaden under oktober till december, historiskt sett, varit förhållandevis aktiv.

De sålda bostadsrätterna i Värnamo kommun hade ett genomsnittligt pris på 1 miljon kronor. I fjol gjordes 40 affärer vid den här tiden på året.

I hela Jönköpings län såldes 535 bostadsrätter för i snitt 1,7 miljoner kronor. Statistiken visar även på en prisnedgång i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna av bostadsrätter i kommunen var 2 procent lägre än för tre månader sedan. Även i hela Jönköpings län sjunker priserna på bostadsrätter. I hela länet noterades en prisnedgång på 5 procent.

Mellan oktober och december såldes 50 villor i Värnamo kommun. Det är relativt få sett till aktiviteten på bostadsmarknaden i kommunen under de senaste tolv månaderna, samt det historiska snittet för den här tiden på året.

De sålda villorna i Värnamo kommun hade ett genomsnittligt pris på 1,9 miljoner kronor. I fjol gjordes 44 affärer vid den här tiden på året.

I hela Jönköpings län såldes 556 villor för i snitt 2,4 miljoner kronor. Statistiken visar även på en prisuppgång i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna av villor i kommunen var 3 procent högre än för tre månader sedan. Även i hela Jönköpings län ökar villapriserna. I hela länet noterades en prisuppgång på 1 procent.

Mellan oktober och december noterades inga försäljningar av fritidshus i Värnamo.

Taggar

Dela