Nyheter

Få försäljningar av bostadsrätter i Värnamo

Nyheter Under januari till mars såldes det nio färre bostadsrätter i Värnamo än snittet för det senaste året. Det här visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik.

Under januari till mars såldes det nio färre bostadsrätter i Värnamo än snittet för det senaste året, visar den senaste mäklarstatistiken. Arkivfoto.

Mellan januari och mars såldes 35 bostadsrätter i Värnamo kommun. I fjol gjordes 57 affärer vid den här tiden på året.

35 sålda bostadsrätterna i Värnamo kommun såldes till ett genomsnittligt pris på 1,1 miljoner kronor.

I hela Jönköpings län såldes 607 bostadsrätter för i snitt 1,9 miljoner kronor.

Statistiken visar även på en prisnedgång i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna av bostadsrätter i kommunen var 2 procent lägre än för tre månader sedan. I hela Jönköpings län däremot ökar priserna på bostadsrätter. I hela länet noterades en prisuppgång på 3 procent.

Bostadsrättspriserna går neråt med villapriserna i Värnamo kommun har gått uppåt. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en uppgång med 6 procent.

Även i hela Jönköpings län ökar villapriserna. I hela länet noterades en prisuppgång på 4 procent.

Bland kommunerna i Jönköpings län stiger priserna på villor i fem av sex kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var ökningen i Vetlanda där priserna steg med 15 procent. I Nässjö däremot sjönk priserna med 7 procent.

Sammanlagt såldes 60 villor i Värnamo kommun mellan januari och mars till ett genomsnittligt pris på 2,7 miljoner kronor. I fjol gjordes 52 affärer vid den här tiden på året.

I hela Jönköpings län såldes 459 villor för i snitt 2,7 miljoner kronor.

Mellan januari och mars noterades inga försäljningar av fritidshus i Värnamo.

I hela Jönköpings län såldes ett fritidshus för i snitt 700 000 kronor.

Källa: Pressmeddelande från Newsworthy

Taggar

Dela