Nyheter

Extraarbeten resulterade i underskott

Nyheter Renoveringen av Rydaholms räddningsstation blev dyrare än kommunen hade räknat med, visar slutredovisningen.

Renoveringen av Rydaholms räddningsstation blev dyrare än kommunen hade räknat med, visar slutredovisningen. Bild: Press

Projektet ”Renovering Rydaholms räddningstjänst” är färdigställt och har redovisats för teknik- och fritidsnämnden. Projektet omfattar utökning av omklädningsrum, duschar och toalett samt byte av ventilation och belysning.

”Utökning av omklädningsrum, duschar och toaletter kunde åstadkommas genom att använda ytan som utgjorde bilgarage. Då ventilationen var underkänd sattes det in ett nytt ventilationsaggregat som betjänar omklädningsrum, personalutrymmen (kök), kontor och konferensrum. Belysningen i vagnhallen har bytts ut mot LED-belysning”, skriver tjänstemännen.

Tekniska utskottet beslutade 2021 att lyfta 1 miljon kronor ur kommunens pott för oförutsedda fastighetsinvesteringar för att genomföra projektet. Totalt användes 1 368 679 kronor, vilket innebär ett underskott på 368 679 kronor.

”Det uppstod en del extra arbeten som inte hade förutsetts. Halva delen av ombyggnaden fick flytspacklas för att rätta till nivåskillnad mellan rummen och den delen behövde beläggas med nytt klinkergolv. Undertak i kök, kontor och konferensrum behövde åtgärdas och ventilationen kopplades till byggnadens larm, så att den startar när någon går in i byggnaden och är igång en timme efter låsning. Slutresultatet blev ljusa, fina lokaler med stor rymlighet och med en godkänd ventilation. Utökningen har medfört möjligheter att utöka personalstyrkan vid behov, skriver tjänstemännen i sammanfattningen. 

Teknik- och fritidsnämnden godkände slutredovisningen och beslutade att reglera underskottet mot projektpotten ”Oförutsedda fastighetsinvesteringar”.

Taggar

1 reaktion på Extraarbeten resulterade i underskott

Kommentarsfunktionen är stängd