Nyheter

Ett spadtag för framtiden

Nyheter I dag togs det första spadtaget för utbyggnaden av SiS LVM-hem Fortunagården i Värnamo.

Bilder: David Alin

Anna Sandahl, Laila Siljedahl, Birgitta Dahlberg och Charlotte Erljot hälsade välkomna.   [1/4]

Med spaden i högsta hugg tog Birgitta Dahlberg, Anna Sandahl, Laila Siljedahl och Charlotte Erljot det första spadtaget mot den nya Fortunagården.  [2/4]

Spadtaget firades med kaffe och specialgjord tårta.   [3/4]

Så här ser Fortunagården ut när institutionen är färdigbyggd.  [4/4]

Utbyggnaden kommer omfatta en ny fristående låst avdelning med tolv nya platser samt ett nytt centralkök. Utbyggnaden av institutionen kommer stå färdigt i början av 2024 och leder till mellan 20 till 30 nya arbetstillfällen.

– Vi började diskutera en utbyggnad 2014. 2018 tog det fart och det är kul att vi står här i dag. Jag önskar er alla lycka till med satsningen, säger den tidigare institutionschefen Laila Siljedahl.

– Att ha bra lokaler är helt avgörande för att kunna ta till sig vården. Vi ser att man uppnår goda resultat med nya och bättre lokaler. Det är kul att vi kan växa på den här platsen för Fortunagården är en så fin plats. Vi har jobbat med det här projektet i fem år och det är härligt att i dag stå här med spaden i marken, säger Anna Sandahl, ekonomi och planeringsdirektör på Statens institutionsstyrelse, SiS.

– Det ligger mycket tanke bakom ett sådant här bygge och vårt uppdrag är att samhällets utsatta. Genom den här satsningen kommer vi att kunna bedriva modern tvångsvård, säger avdelningschefen Birgitta Dahlberg. 

– Värnamo kommun är en kommun som vill växa och det är glädjande att staten kliver in och satsar i kommunen. Det i sin tur leder till nya arbetstillfällen, vilket är väldigt glädjande, säger näringsutskottets ordförande Mikael Karlsson (C).

Taggar

Dela


1 reaktion på Ett spadtag för framtiden

Och rastgården för hundar? Någon som tänker på det? Ska den vara instängd, precis utanför? Låter märkligt

Kommentarsfunktionen är stängd