Nyheter

Ett samtal med tillgänglighet i fokus 

Nyheter Tillgänglighet stod i fokus när politiker besökte byggentreprenör.

Tillgänglighet stod i fokus när politiker besökte byggentreprenör. Arkivbild

Under måndagen besökte Annie Lööf (C), Per Schöldberg (C), Per Eriksson (C) Hans-Göran Johansson (C) och Mikael Karlsson (C) Vandalorum och Byggkompaniet i Nässjö. Ambitionen med besöket var att träffa verksamheter som har gått bra i pandemitider för att lyssna in och prata om vad som kan göras för att utveckla det lokala företagsklimatet och näringslivet. 

Familjeföretaget Byggkompaniet grundades 1990 i Nässjö och arbetar mot hela den lokala marknaden kring Jönköping och Höglandet med omnejd, med cirka 90 anställda. För politikerna blev det en lärorik stund. 

– De såg under vintern hur investeringsviljan minskade, men att det nu åter finns ett sug igen. De personer som de sade upp i vintras kommer nu tillbaka. Företaget har en stor framtidstro med ett ökat antal projekt och en delaktighet i bland annat byggnationen av en ny vårdcentral i Nässjö och renovering av Brinells högstadieskola i Nässjö. Vi pratade mycket om kompetensförsörjning och att de har en tät samverkan med skolorna, genom vilken det hoppas få fler som vill pluggare till snickare, säger Annie Lööf (C) och fortsätter.

Ett av områdena som diskuterades berörde upphandlingsregler.

– De hade en uppmaning om att försöka förenkla upphandlingsprocessen. Det blev mycket fokus på att vi från politiskt håll ska ha ett bra klimat, färdig industrimark och smidiga upphandlingsprocesser. 

Taggar

Dela