Nyheter

Ett prisfyllt lunchmöte

Nyheter Måndagens lunchmöte hos Värnamo Rotaryklubb bjöd på flera prisutdelningar.

Bilder: Pressbilder

Abbe Bäck blev årets kulturstipendiat. Kulturkommitténs ordförande Monica Lembke överlämnade priset.  [1/4]

Abbe Bäck spelade två låtar för mötesdeltagarna.   [2/4]

Johnny Grauengaard, BSV Arkitekter och Lars Lejon, Hordagruppen tilldelades utmärkelsen Paul Harris Fellow (PHF). Avgående presidenten John Lejon överlämnade utmärkelserna till Johnny Grauengaard och Lars Lejon.  [3/4]

Mötet avslutades med årets presidentskifte där John Lejon och Barbara Hosak lämnade över presidentskapet till Caroline Fagerström (i mitten).  [4/4]

Vid lunchmötet delades årets kulturstipendium på 13.000 kronor ut av kulturkommitténs ordförande Monica Lembke. Stipendiet, som delas ut årligen, skall utdelas till ungdomar med anknytning till Värnamo kommun, som visat intresse och begåvning för konstnärligt skapande. Stipendiet delades ut första gången 1993.  Årets stipendiat är Abbe Bäck, bördig från Värnamo. Motiveringen till priset lyder:

”Abbe Bäck bär på en stor musikalisk talang. Tidigt visade han på en stor genre- och instrumentbredd. Han spelar cello, piano och sjunger. Han använder sig av sitt gehör och tekniska färdigheter i sitt musicerande. Han är lyhörd och nyanserad när han musicerar med andra. Abbe Bäck vågar utmana den gängse musiksmaken och går sin egen musikaliska väg.

Monica Lembke”

– När jag var cirka 7 år gammal fick jag testa spela cello för första gången i en pröva-på grupp, fick även testa på piano och klarinett men jag var tydligen för cool för det just då. Jag spelade cello genom hela skolgången men det var inte förrän i gymnasiet som det verkliga intresset växte på Finnvedens Gymnasiums estetiska program. Här fick jag lära mig spela, sjunga, dansa, tolka, leda, skriva och andas musik varje dag. Till slut ledde denna musiklängtan till S:t Sigfrids Folkhögskola utanför Växjö, där jag nu får fördjupa de kunskaper jag lärde mig på Figy. I dag är jag inte lika cool som när jag var liten och har därför lärt mig piano, men främst så sjunger jag och har sökt till Musikhögskolan i Malmö nu till hösten, men har inte ännu gjort alla prover så vi får se hur det går, säger Abbe Bäck.

Under mötet fick vi höra två stycken från Abbes repertoar. Som tidigare år kommer Abbe att delta vid klubbens årliga konsert i Gummifabriken som arrangeras till förmån för Rotary Doctors såväl som Kvinnojouren lokalt.

Johnny Grauengaard, BSV Arkitekter och Lars Lejon, Hordagruppen tilldelades utmärkelsen Paul Harris Fellow (PHF), en utmärkelse som delas ut inom Rotary och går till den som gjort insatser utöver det förväntade.

”Johnny Grauengaard och Lars Lejon har genom sina insatser som guldsponsorer för klubbens givarpaket bidragit till att göra skillnad för många hjälpbehövande människor lokalt såväl som internationellt.”

Till sist genomfördes årets presidentskifte där Barbara Hosak och John Lejon lämnade över presidentskapet till Caroline Fagerström.

Det gångna verksamhetsåret har i allra högsta grad präglats av stora förändringar. Värnamos båda Rotaryklubbar har i samband med flytt av klubbarnas lunchmöten till Madame även beslutat att hålla sina lunchmöten gemensamt och några månader senare även tagit steget att slå samman de båda klubbarna.

Källa: Pressmeddelande från Värnamo Rotaryklubb

Taggar

Dela