Nyheter

Ett lysande broförslag

Nyheter En kommuninvånare vill att kommunen förvandlar Åbron till Värnamos egen Golden Gate-bro.

En kommuninvånare vill att kommunen bevarar stadens designarv och förvandlar Åbron till Värnamos egen Golden Gate-bro. Arkivbild: Jonathan Petersson

Värnamo och broförbindelser går hand i hand. Arbetet med viaduktens efterträdare pågår och för något år sedan  begåvades staden med en hängbro på Osuddenrundan. Nu vill en kommuninvånare att Värnamo kommun spinner vidare med ett ljust förslag till stadskärnan:

”Varför inte skapa en snygg mittpunkt i Värnamo centrum med att sätta belysning på Åbron lika den på hängbron över Lagan ut mot Osudden? Bland annat Jönköping har sin egen ”Golden Gate” så varför inte investera i Värnamo för att knyta ihop vårt centrum på ett snyggt sätt i linje med den designtradition vi har i staden?”, skriver initiativtagaren i sitt e-förslag.

Förslaget ligger uppe för omröstning fram till och med den 14 april. I skrivande stund har 18 personer gett tummen upp.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Ett lysande broförslag

Storhetsvansinniga tankar i en liten småstad! Värnamo centrum är ju nuförtiden ganska trist, men en gyllene bro lär inte hjälpa. Det är ju bara precis de som bor vid Lagan som skulle se den. Det finns ju inte många anledningar för oss andra att ge oss in över bron i centrum.

Å nej, vi får allt lov att tänka på elkonsumtionen. Det är lampor i juletid så det räcker.

Håller med helt och hållet! 👍 Bra förslag, behövs verkligen något som ”höjer” centrum, som annars är väldigt tråkigt och dött.

Låt den vara, fin som den är.
Vi ska ju spara på elen? Gäller väl kommunen också!

Kommentarsfunktionen är stängd