Nyheter

Ett hot mot demokratin med smutsiga kampanjer

Nyheter "Socialdemokraterna i regionen är så pass desperata att de sprider lögner om att vi moderater skulle vilja sälja ut något av våra tre sjukhus i länet. Påståendet är direkt felaktigt då vi vill förstärka och bygga ut sjukvården i hela länet". Läs Tobias Petterssons debattartikel.

Det är beklagligt att Socialdemokraterna och deras finansiär LO befinner sig på en nivå långt under sin egen värdighet.
LO använder sina medlemmars pengar för att nu finansiera spridningen av rena lögner trots att merparten av deras
medlemmar inte röstar på Socialdemokraterna.

Socialdemokraterna i regionen är så pass desperata att de sprider lögner om att vi moderater skulle vilja sälja ut något
av våra tre sjukhus i länet. Påståendet är direkt felaktigt då vi vill förstärka och bygga ut sjukvården i hela länet.

Som om inte botten var nådd drar LO i dag i gång en kampanj där de påstår att Moderaterna vill utförsäkra cancersjuka
patienter. Att sjunka så lågt som LO gör är ovärdigt även i den smutsigaste valrörelsen.

Socialdemokraterna och LO bedriver en kampanj som är direkt skadlig mot demokratin och som genom lögner
bidrar till smutskastning och vilseledning hos väljare.

Stadsminister Andersson och hennes partivänner i regering och region måste bytas ut för att en bättre välfärd,
för att kapa vårdköerna och för att värna demokratin.

Tobias Pettersson
Kommunfullmäktigekandidat
Moderaterna Värnamo 

Taggar

Dela


16 reaktioner på Ett hot mot demokratin med smutsiga kampanjer

Ska detta verkligen komma från det partiet som har spenderat varje enda dag i valrörelsen att smutskasta alla invandrare och flyktingar? Moderaterna kastar sten i glashus! Börja ni själva att ha lite respekt för demokrati Moderaterna!

Moderaterna vill sälja allting. Precis allting! Ständigt denna säljhets! Men som vanligt är det ingen moderat som tar ansvar för sina egna ord.

Nej, det finns inget förslag som kommit upp i ljuset just nu. Men det är så genomskinligt det ni håller på med. För så fort ni (vilket högre makt förbjuder) skulle råka få majoritet i landstingsregionen så kommer Moderaterna att sälja eller hyra ut Värnamo sjukhus. Det begriper varenda människa som har kännedom om baskunskaper i affärsmygel.

Det är ett direkt felaktigt påstående! Vi värnar patientsäkerheten, vill stärka vården och kapa vårdköerna.

Det här är verkligen att kasta sten i glashus. Var det något parti som började och enbart byggd sin valkampanj på smutskastning och lögner så är det Moderaterna.

Fastighetsskatten är det senaste exemplet.

Nu har de visst blivit skitkränkta när de får tillbaka av sin egen medicin.

Är inte detta att kasta sten i glashus?
Jag hör moderater i olika debatter och på radio prata om att Socialdemokraterna ska höja fastighetsskatten, men det är ju inte sant.

Så Tobias kanske borde rensa upp glaset han precis kastade i sitt eget glashus?

Jag tycker att du Tobias inte ska pratar om smutsiga kampanjer i valrörelsen. Men moderaterna håller sig alltid inom tillåtna gränser, eller ?

Vi tar tacksamt emot feedback på våra kampanjer. Under senaste året har Moderaterna i kommunen haft två lokala kampanjer:

1: 100 idéer för Värnamo kommun

En kampanj som uppmanade kommuninvånare att skicka in sina förslag för ett ännu bättre Värnamo kommun. De inskickade förslagen har varit med i vår politikutvecklingsprocess.

2: Värnamo – En kommun större än staden.

Vår valkampanj där vi presenterar våra förslag för ett ännu bättre Värnamo kommun.

Vi du ta del av våra förslag hittar de dessa via vår hemsida http://www.varnamomoderaterna.se

100 idéer för Värnamo Kommun låter bra men min fråga är: under er tid som styrande i Värnamo kommun i ett antal år blir min undran varför inget av dessa förslag har genomförts tidigare.

I en motion till Sveriges riksdag skriver Moderaterna att de vill att fler sjukhus drivs i privat regi. Då tycker vi att det är rimligt att ställa frågan vilka sjukhus i Jönköpings län detta gäller. Med tanke på Tobias reaktion är det tydligt att Moderaterna själva inser att detta är opopulära förslag de helst inte vill prata högt om i valrörelsen.
Simon Johansson (S), kandidat till regionfullmäktige

Det finns inget förslag ifrån Moderaterna om att privatisera något sjukhus i länet. Att ta hjälp av privata aktörer för att få ner exempelvis köerna till BUP är inte detsamma som att sälja något sjukhus utan ett förslag till lösning för att korta köerna och säkerställa att våra invånare får vård i tid.

Era partikamrater i Kronoberg har testat att lägga ut Bup, barn- och ungdomspsykiatrin, på vårdval. Där är köerna lika långa som innan.

Även moderater får gärna hålla sig till sanningen. På Värnamodagarna i lördags fick jag i Moderaternas informationstält höra att barn- och utbildningsnämnden får, och har fått, de pengar de begär till sin budget. Detta är en lögn då de har, och har haft, besparingskrav. Alla övriga partier höll sig till sanningen.

Kommentarsfunktionen är stängd