Nyheter

Ett givande rekordbesök

Nyheter I dag var inte mindre än fem kristdemokratiska riksdagsledamöter på besök i Bredaryd.

Kevin Ha, grundare av Rosegarden, berättade för riksdagsledamöterna om sin verksamhet. Bild: David Alin  [1/3]

Anki Hansson och Ottilia Andersson på Värnamo Näringsliv berättade om Business Gnosjöregionens satsning "Vision Days". Bild: David Alin  [2/3]

Bild på det lunchande sällskapet. Från vänster: Ingemar Kihlström, Camilla Rinaldo Miller, Cecilia Engström, Dan Hovskär, Gudrun Brunegård, Anki Hansson, Ottilia Andersson och Håkan Johansson. Bild: David Alin  [3/3]

Till Småland hade Bredaryds riksdagsledamot Camilla Rinaldo Miller fått med sig riksdagskollegorna Cecilia Engström, ledamot i skatteutskottet, Gudrun Brunegård, ledamot i konstitutionsutskottet, Ingemar Kihlström, ledamot i socialförsäkringsutskottet och Dan Hovskär, ersättare i näringsutskottet, socialutskottet, trafikutskottet och utbildningsutskottet.

– Det måste vara ett rekord att se så här många kristdemokratiska riksdagsledamöter på plats samtidigt i Bredaryd, säger Camilla Rinaldo Miller (KD).

Dagen inleddes med två studiebesök innan det var dags för delegationen, som även bestod av Värnamopolitikern Håkan Johansson (KD), Stina Sinclair, partiets politiske sekreterare i Jönköpings län samt riksdagsledamoten Eric Westroth (SD), att äta lunch på Restaurang Bambu i Bredaryd. I samband med lunchen berättade Kevin Ha, grundare av Rosegarden, om sin verksamhet.

– Vi startade 2009 och har i dag 20 restauranger över landet. Det är en väldigt bra och rolig verksamhet där vi är väldigt noga med att vårt arbete görs med kvalitet, men problemen som vi ser i dag är kompetensförsörjningen. Vi ser att det är svårt att hitta rätt folk under de kommande fem-sex åren. Inte minst bland kockar. Restaurangbranschen i dag är tuff, men problemen i dag ligger i att vi har inte fungerande system. Vi har haft anställda som har börjat här och tre dagar senare slutar de. Som anledning säger de: ”varför ska jag jobba? Jag får lika mycket pengar av att sitta hemma som att jobba”. Det är inte hållbart. Vi måste hitta en lösning på de här problemen. Det kan finnas en utmaning att komma ut i arbetslivet, men vi måste också se till att kunna gynna och motivera folk att jobba, säger Kevin Ha.

Ingemar Kihlström (KD) och Camilla Rinaldo Miller (KD) tackar Kevin Ha för synpunkterna och berättar att regeringen håller på att se över a-kassan.

Regeringen jobbar för att få till en förändring av a-kassan, vilket innebär att den utgår från 80 procent fram till dag 100. Därefter kommer a-kassan att sänkas avsevärt, just för att det ska löna sig arbeta, säger duon.

Därefter presenterade Anki Hansson och Ottilia Andersson från Värnamo Näringsliv Business Gnosjöregionens satsning ”Vision Days”, som syftar till att stärka näringslivet och företagandet i GGVV-området.

– I mitten av september bjuder Business Gnosjöregionen in till en inspirerande vecka med nätverkande, föreläsningar, debatter och workshops där vi belyser teman som Gnosjöandan 2040, Employer Branding, innovation, cirkulära affärsmodeller och generationsväxling, allt med Gnosjöandan som grund, säger Ottilia Andersson.

– Vi är här i dag för att bjuda in er till det hela. På torsdagen den veckan hålls möbelriksdagen och det hade ju varit kul att få hit riksdagsledamöter den dagen. Det hade även varit jättekul om vår näringsminister kunde närvara på det hela, säger Anki Hansson.

Taggar

Dela