Nyheter

Ett behjärtansvärt initiativ 

Nyheter Forsheda begåvas med dygnetrunttillgänglig hjärtstartare.

Forsheda begåvas med en dygnet runt-tillgänglig hjärtstartare. Fabian Johansson på Ica Nära Ässet och Tony Blom på räddningstjänsten Värnamo tummen upp för för Forshedabygdens näringslivs initiativ.

För Ica Nära Ässet står tillgänglighet i centrum. De har länge haft en hjärtstartare i butiken, men nu har Forshedabygdens näringsliv tagit satsningen ett steg längre. De har investerat i ett utomhusskåp till hjärtstartaren, vilket gör att den finns tillgänglig dygnet runt utifall att olyckan skulle vara framme. 

– Är det så att någon hamnar i akut nöd, så är det bara att åka hit, låsa upp skåpet, ta med sig hjärtstartaren och följa instruktionerna på den. Den hjälper dig genom hela processen. I och med att vi har en övervakningskamera ovanför entrén så har vi koll på den hela tiden också, säger Henrik Grahn, butikschef på Ica Nära Nässet.

– Vi vill vara hjärtat i centrum och vi vill att det ska vara enkelt och säkert för våra kunder. Den här satsningen är ett bevis på det, säger Fabian Johansson på Ica Nära Ässet. 

Tony Blom på räddningstjänsten Värnamo ser positivt på satsningen. 

– Det här är ett jättebra initiativ. Om vi tittar tillbaka de senaste 15 åren så räddar vi betydligt fler liv i dag än då med hjälp av hjärtstartaren, säger han och fortsätter:

– Det är också viktigt att poängtera att man ska registrera sin hjärtstartare så att den finns tillgänglig i olika livräddningsappar. 

Taggar

Dela