Nyheter

Estetiskt gymnasieprogram blir inte verklighet

Nyheter Trots idoga försök att få igång ett program lyckas det inte i Värnamo kommun

Arkivbild

Barn- och utbildningsnämnden har arbetat med frågan under ett antal år men konstaterade att man vid senaste mötet att det inte finns förutsättningar för ett estetiskt program på gymnasiet. Inför kommande läsår fanns det endast två sökande till programmet och det är en liknande situation som tidigare. Det diskuterades att hålla öppet för att starta ett estetiskt program på sikt men en enig nämnd konstaterade med sorg i hjärtat att man inte längre kan dra frågan i långbänk utan att man nu lägger ned planerna på ett estetiskt gymnasieprogram på Figy. Maria Johansson tillägger att det känns tråkigt att inte kunna erbjuda ett estetiskt program med tanke på att man har 22 elever från kommunen som sökt sig till utbildningar i andra kommuner. Men eftersom det är olika inriktningar går det inte att bygga ett gymnasieprogram på det.

– Även om det är en klen tröst så har vi en musikprofil på gymnasiet och en väl fungerande kulturskola, säger Maria Johansson som är nämndens ordförande.

Men mitt i detta har kulturskolan fått ett besparingskrav på 5%?

– Det är sant, enligt Maria Johansson men samtidigt har de fått ett ökat anslag från kommunstyrelsen för de offentliga konserter och verksamheter som de bedriver. Ledningen för kulturskolan bedömer att de klarar sin verksamhet även med detta besparingskrav.

Taggar

Dela


1 reaktion på Estetiskt gymnasieprogram blir inte verklighet

Heder åt ungdommarna som inte vill gå den utbildningen. De är så ekonomiskt inseende att de begriper att det är hart när omöjligt att försörja sig på dylikt. Men låt det gärna bli i hobbyformat. Inte statsfinansierat alltså.

Kommentarsfunktionen är stängd