Nyheter

Ester utbildade sig till diakon

Nyheter Diakon är ett yrke som lockar många, bland andra Ester Fjellander från Byarum som numera bor i Rydaholm. Både Ester och hennes man kan man säga vuxit in i kyrkans värld då de båda kommer från kyrkliga hem. Maken Gabriel har exempelvis flera präster i sin närmaste släkt.

Ester Fjellander i Rydaholms vackra kyrka.

För Esters del av det som femtonåring som man kan säga att hon fick ett kristet liv, i samband med att hon döptes. Det blev bibelskolor och en del annat. Hon började senare att läsa teologi men det var inte riktigt hennes grej.
I samband med ett sommarjobb på ett äldreboende fick hon verkligen upp ögonen för nyttan och intresset av att tala med äldre människor om olika saker, bland annat sådant som kan stötta dem.

Ester utbildade sig till socionom och började att jobba inom äldreomsorgen. Det var i Göteborg. Hon kände ändå att det inte var tillräckligt utan bestämde sig för att finns inom kyrkans värld. 2017 började hon jobba som diakoniassistent och i juni var hon färdigutbildad diakon

.– Jag är anställd i Mariakyrkan i Ljungby som tillhör Ljungby pastorat i Svenska kyrkan. Terminen har ju inte riktigt kommit igång än, så i höst kommer jag att göra många olika saker, bland annat har jag ansvar för att samordna andakter och sångstunder på äldreboendena, men just nu ligger allt det ju i stort sett nere, på grund av besöksförbud. Jag kommer ha hand om några olika grupper för vuxna, och fortsätta arbeta med konfirmander och ungdomar. Utöver det är det kontakter och stöd till enskilda personer.

Hon pendlar lite åt sydväst medan maken Gabriel reser till Värnamo där han är gymnasielärare på Finnvedens Gymnasium. De bor alltså ungefär mitt emellan, i Rydaholm. De har tre barn, 2, 4 och 6 år.

Än har ingen av dem något officiellt uppdrag inom kyrkan i Rydaholm.
– Men vårt minst barn är döpt där och vi bor för övrigt i den gamla prästgården i Rydaholm sedan januari 2019, berättar Ester glatt.

Ester på besök för intervju vid kyrkogården i Rydaholm.

Taggar

Dela