Nyheter

Esse Petersson (L) riskerar uteslutning

Nyheter Esse Peterssons (L) uttalande i sociala medier om skottlossningarna i Värnamo får nu konsekvenser.

Partiets distrikssyrelse tar nu avstånd från Esse Peterssons uttalande på Facebook. Nu skickas ärendet vidare till partistyrelsen.

I ett uttalande tar partiets förbundsstyrelse i Jönköpings län kraftig avstånd till Peterssons uttalande på Facebook.
Esse Petersson skrev bland annat att ”nysvenskar” låg bakom skjutningarna i Värnamo.
I ett pressmeddelande skriver partiet bland annat:

– Övertramp från enskilda personer som begår brott eller agerar så att andras frihet minskar ska bestämt bekämpas och den som begår brott ska straffas. Detta får däremot aldrig ske på ett sätt som främjar fördomar eller underblåser fientlighet mot grupper utan måste ta sin utgångspunkt i den enskilda människans ansvar.  Det liberala partiet och dess företrädare har ett särskilt ansvar att i debatt och framträdanden agera på ett sätt som motverkar populism, tar avstånd från rasism och främlingsfientlighet och bidrar till saklighet och fakta, skriver partiet i sitt utlåtande.

Det kan, i värsta fall, handla om en uteslutning från partiets sida. Det kan även resultera i en varning, säger distriktsordförande
Ärendet kommer nu att skickas vidare till partiets förbundsstyrelse.
Esse Petersson kandiderar till riksdagen för Liberalerna.
Han är kritisk till hur partidistriktet agerat.

–  För mig har alltid ärlighet, verklighet och sa
nning varit och är grundläggande för mitt 60-åriga politiska arbete för socialliberalism i frisinnad anda. Därför är jag inte heller nu beredd att korrumpera mitt politiska arbete för att tillfredsställa någon eller någras förutbestämda politiska ”orienteringskarta”, skriver han i en kommentar.

– Verklighetens sanning i Värnamo blir inte annorlunda för att ledamöterna i länsförbundets majoritetsbeslut blundar för detta. vilket tyvärr enbart legitimera utvecklingen av parallellsamhällen här liksom i övriga Sverige, skriver han vidare i sin kommentar.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Esse Petersson (L) riskerar uteslutning

Usch då,Esse!
Är aldrig bra att skriva om sanningen dagens politiskt korrekta Sverige.
Liberalerna tar bort fokus på problemet och hittar en syndabock.

Kommentarsfunktionen är stängd