Nyheter

Esse gratulerar Björklund

Nyheter Esse Petersson från Värnamo debatterar.

Jan Björklund gratuleras av Esse Petersson.Arkivbild

Stort grattis till L-ledaren Jan Björklund med Liberalernas partistyrelse och riksdagsgrupp att de äntligen har kommit till den för Sveriges framtid rätta lösningen i regeringsfrågan: att säga nej till S-samarbete.

Ett stort tack till Mats Persson (L-ekonomisk-politiske talesperson) och alla övriga i riksdagsgruppen och partistyrelsen som målmedvetet argumenterat för att stoppa Björklund/Arnholms planer att driva in L i ett förödande partipolitiskt samarbete med och under S-ledning. Det gäller att inte i godtrogen blindhet förväxla fungerande blocköverskridande ”regeringssamarbete” lokalt och regionalt med riksplanet som är något helt annat ur väljarsynpunkt.

Nu bör samtliga fyra allianspartier ta nya tag och bilda en gemensam framtidsregering för drivande av allianspolitik som alla fyra allianspartier gick till val på 2018. Det gäller att ta ansvar och visa respekt för väljarnas valresultat samt utan förutfattade meningar tacksamt ta emot ytterligare riksdagsröster som föredrar allianspolitik framför rödgrön sörja som vi drabbats av under den senaste fyraårsperioden.

Genom deltagande i regeringen har man gemensamt ansvar för utformningen av regeringspolitiken och kan gemensamt stoppa eventuella försök till tvivelaktiga påtryckningar eller på grund av sådana avgå och då vänds väljarnas vrede mot den eller de som skapat regeringskrisen genom att försöka sabotera regeringens välkända och utstakade allianspolitik.

Det är ingen självklarhet i Europa att regeringen sitter ”i orubbat bo” hela mandatperioden även om det varit ganska vanligt i Sverige. Utmärkt med den öppna diskussion som L redovisat för väljarna i denna mycket viktiga regeringsbildningsfråga som förvandlats till en ren principfråga om vem och vilka som skall få röstmässigt stödja ena eller andra regeringsalternativet.

I ett öppet demokratiskt liberalt parti är det ytterst förvånande att det finns ”liberala röster” som förordar slutenhet och påtvingad åsiktstvång uppifrån, vilket är fjärran från en seriös socialliberal hållning i frisinnad anda. Det gäller att övertyga genom argumentering inte genom direktiv. Med god vilja samt konstruktivt tänkande och kraftfullt handlande så borde en hel Alliansregering kunna röstas fram i riksdagen före Julafton 2018!

Esse Petersson (L), Värnamo
Socialliberal samhällsdebattör i frisinnad anda. Tidigare riksdags-, landsting/region- och kommunpolitiker (FP)

Taggar

Dela


1 reaktion på Esse gratulerar Björklund

HUR kunde Jan Björklund falla så djupt att han ville bli sosse? Nu är nog folkpartiet/liberalernas tid tillända. Men fp har väl aldrig haft någon bestämd åsikt.

Kommentarsfunktionen är stängd