Nyheter

Esse debatterar skjutningarna

Nyheter Esse Petersson debatterar frågor kring skjutningarna i Värnamo.

Esse Petersson. Arkivbild

Rättegången om skottlossningen i Värnamo redovisades som VN och JP rapporterade (12/7, 2018) att det rörde sig om en ”släktfejd under flera år mellan landsmän¨ som kulminerade med denna skottlossning. Många polisanmälningar de senaste åren har avskrivits av polisen trots att fem-sex bilar har förstörts enligt advokaten. Trolig rädsla och ”sparsmakade med informationen” enligt åklagaren har skapat utredningsproblem.

Ryktesspridarna i detta sammanhang är de som försökt att bortförklara denna verklighet som nu öppet redovisades i rättegången. Denna verklighet är sedan lång tid ökänd i Värnamo-området med åtföljande rädsla hos en del. Polisen har tyvärr inte lyckats komma till rätta med dessa problem under de år det pågått och nu slutade det på detta tragiska sätt.

För mig är ärlighet, verklighet och sanning grundläggande, vilket aldrig som politiker får korrumperas för hänsynstagande till vad som för tillfället uppfattas som mest ”politiskt korrekt” av dem som vill presentera en annan tillrättalagd och ”verklighetsfrämmande” bild.

Esse Petersson

Seniorpolitiker/riksdagskandidat (L), socialliberal samhällsdebattör, tidigare riksdags-, landstings/region- och kommunpolitiker (FP)

Taggar

2 reaktioner på Esse debatterar skjutningarna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *