Nyheter

Erikshjälpen spärrades av – handgranat hittades i kartong

Nyheter Under morgonen inkom larm till polisen om att Erikshjälpen i Värnamo hade fått in ett misstänkt farligt föremål, i form av en handgranat. – Det är första gången på mina åtta år som butikschef som jag får uppleva något sådant här. Det är lite läskigt, säger butikschefen Bente Johansson.

Under morgonen inkom larm till polisen om att Erikshjälpen i Värnamo hade fått in ett farligt föremål, i form av en handgranat. – Det är första gången på mina åtta år som butikschef som jag får uppleva något sådant här, så det är lite läskigt, säger butikschefen Bente Johansson. Bilder: Privat  [1/1]

Platsen var vid 09-tiden på torsdagen avspärrad, men strax därefter hävdes avspärrningarna.
– Vi är där och undersöker nu för att se om det är något farligt eller inte, men vår tolkning är att det inte är något hot bakom. Man har hittat detta i någon kartong som kommit in och larmat oss, säger polisens presstalesperson Johnny Gustavsson.

Senare gick polisen ut på sin hemsida och meddelade att föremålet bedömdes som ofarligt och att de tar med det från platsen. Bente Johansson, butikschef på Erikshjälpen, berättar mer om händelsen.
– Handgranaten hittades bland de inlämnade sakerna. Man blir lite chockad när man upptäcker en handgranat som bara låg där på en vagn. ”Var kom den ifrån? Hur många har hanterat den?”. Vi kontaktade polisen som kom hit, fotade den och kontaktade bombgruppen som sade att det var ingen fara eftersom sprinten fortfarande satt kvar. Det är första gången på mina åtta år som butikschef som jag får uppleva något sådant här. Det är lite läskigt.

Taggar

Dela