Nyheter

Eon höjer beredskapen inför SMHI:s stormvarning

Nyheter Under fredagskvällen och lördagsnatten varnar SMHI för hård vind i Halland, Skåne, Jönköping, Kronoberg och Blekinge. Eon höjer därför beredskapen i området.

Arkivbild

Ett lågtryck med tillhörande nederbörd väntas enligt SMHI dra in över södra Sverige under fredagseftermiddagen. Till en början med sydvästliga vindbyar på omkring 20 m/s men med risk för stormbyar i Götaland.

Det finns också en liten risk för nordvästliga vindbyar på drygt 20 m/s i sydöstra Svealand när lågtrycket drar bort österut under lördag och söndag. Starka vindar riskerar enligt SMHI att ge upphov till störningar i trafiken samt att kan finnas en viss risk för strömavbrott.

– Vi har förstärkt beredskapen både för fältpersonal och i driftcentralen och följer väderläget noga. Den varma och blöta vintern medför att många träd står dåligt förankrade vilket medför att de vid starka vindbyar kan falla över elledningarna och orsaka strömavbrott för våra kunder, säger Peter Hjalmar, regionchef syd på Eon.

De senaste åren har E.ON vädersäkrat en betydande del av elnätet i området, vilket minskat riskerna för strömavbrott. Riskerna kan dock aldrig elimineras helt, därav den höjda beredskapen.

 

Källa: Pressmeddelande från Eon

Taggar