Nyheter

Engagerade Kajsa värnar om naturen 

Nyheter Redan som barn fick Kajsa Scott upp ögonen för friluftslivet. Nu får hon utlopp för sin passion i rollen som kvalitets- och miljöchef på Horda Stans.

Redan som barn fick Kajsa Scott upp ögonen för friluftslivet. Nu får hon utlopp för sin passion i rollen som kvalitets- och miljöchef på Horda Stans.

Horda Stans marknadsför sig själva under sloganen ”skapat i Horda”, en profil som sätter orten på kartan. Kajsa Scott är uppvuxen i Horda och fick tidigt ett intresse för natur- och klimatfrågorna. Sedan februari månad arbetar hon som kvalitets- och miljöchef på företaget. I rollen ansvarar hon för att implementera, leda och utveckla arbetet i kvalitetsgruppen avseende kvalitetssäkring inom bolagets produktområden samt ansvarar för att säkerställa att kvalitetskrav från kunder, leverantörer och företaget uppfylls.

– Det har varit en väldigt kul tid nu i början med mycket nytt och det är jätteroligt. Det finns mycket att göra. Jag har sommarjobbat en hel del här på företaget så jag har varit inne i det hela, men eftersom min roll är ny så är det kul att få vara med och forma den, säger hon.

När det var dags för studier bytte Kajsa Scott Horda mot Göteborg. Hon läste globala studier med inriktning humanekologi på Göteborgs universitet. 

– Jag har alltid haft ett intresse för hållbar utveckling. Efter gymnasiet volontärarbetade jag på ett djurcenter i Peru. Det fick mig att inse att hållbar utveckling är framtiden. Humanekologi studerar det samhällsmässiga samspelet mellan människa, miljö och ekonomi. I varje arbete vi gjorde analyserade vi utifrån de tre aspekterna. Jag gjorde min praktik på Naturvårdsverkets natur-avdelning där jag arbetade tillsammans med den som var ansvarig för alla Sveriges naturum. Det var otroligt roligt att få göra min praktik på en statlig myndighet. Mitt examensarbete handlade om Värnamo kommuns arbete med Agenda 2030. Jag gjorde en intervjustudie med politiker och tjänstemän om hur man kan arbeta med den.

Efter avslutad utbildning återvände Kajsa och sambon Daniel till Värnamo. Daniel fick ett vikariat på kommunen och Kajsa började att arbeta inom omsorgen. Därefter hamnade hon på Vandalorum, där hon började som museivärd och blev sedan butikspersonal. Men så en dag ringde telefonen från Horda Stans och resten är historia..

– Det var fantastiskt när jag fick det där samtalet, det här är en engagerad arbetsgivare som ger människor förtroende och jag är jätteglad över att ha fått den här chansen. Jag är chef för tre personer och det roligaste är att det numera finns två Kajsa på samma avdelning. Tidigare har det varit lätt för anställda och medarbetare att hitta rätt, men nu ställs många inför frågan ”vilken Kajsa på kvalitets- och miljöavdelningen?”, skrattar Kajsa Scott.

Vad är det bästa med Horda Stans?

–Att det är en familjär miljö, man jobbar i projekt tillsammans och att alla kan prata med alla. 

Taggar

Dela