Nyheter

Enehagens skola länsmästare i Vi i femman

Nyheter Enehagens skola klass 5 A är länsmästare i Vi i femman 2021, efter att ha besegrat Nyarpsskolan från Bankeryd med 31–26.

Enehagens skola klass 5 A är länsmästare i Vi i femman 2021 efter att ha besegrat Nyarpsskolan från Bankeryd med 31–26. Foto: Sveriges Radio

Det blev ännu en gastkramande match i årets länsserie i Vi i femman med två bra tävlande lag.

Redan från start satte båda skolorna högt tempo, med rätt på alla frågor i de tre första kategorierna, vilket gav ställningen 18–18.

Efter att ha hamnat i ett enpoängsunderläge, lyckades Enehagen klass 5 A vända matchen och ledde efter den femte omgången med 21–20.

Lagen följdes åt och endast en poäng skiljde inför den avslutande ”stegen”. I dag efterfrågades en frukt, som delade släktskap med plommonet. På åtta poäng gissade Nyarpsskolan ”jordnöt” medan Enehagen gissade ”mandel” på fyrapoängsnivån. Rätt svar var ”mandel”, vilket innebär slutresultatet 31–26 till Enehagens skola klass 5 A, som nu kan titulera sig länsmästare i Vi i femman.

– Det känns jättebra. Jag trodde inte att vi skulle vinna. Det här känns jättebra, säger Molly Sandberg och Victor Brannestam som tävlade för Enehagens skola klass 5A.

Skolan har nu chans att bli topp 3 i Sverige, vilket innebär en tv-sänd riksfinal.

Grattis Enehagens skola, önskar vi på Värnamo.nu!

Taggar

Dela


1 reaktion på Enehagens skola länsmästare i Vi i femman

Jag hoppas att kommunen uppskattar en bra lärare som är en stor orsak till framgången.

Kommentarsfunktionen är stängd