Nyheter

Enehagens skola hårt drabbad av trafikolyckor

Nyheter Över hälften av alla sjukhusrapporterade cykel- och fotgängarolyckor med motorfordon i Jönköpings län inträffar inom 500 meter från en skola och värst drabbad i Värnamo kommun har man varit vid Enehagsskolan i Värnamo.

I skolstartstider tar sig många barn ut på cykel och i trafiken för första gången, men det är också då flest olyckor sker.

Mellan åren 2013–2017 rapporterades totalt 113 olyckor i Jönköpings län där en bil krockat med en cyklist eller fotgängare. Större delen av dessa (59 procent) skedde inom femhundra meters radie av en skola. Ser man endast till barn inträffade under femårsperioden totalt 44 olyckor. 26 av dessa var i närheten av en skola.

Det kan noteras att vid Enehagens skola har det gjorts avsevärda förbättringar av trafikmiljön på senare år varför det förhoppningsvis inte blir några olyckor.

Försäkringsbolaget If har slagit ihop statistik över trafikolyckor inrapporterade till akutsjukhus från databasen Strada med platsuppgifter för samtliga skolor i landet, för att kunna visa olyckor som skett i närheten av en skola, samt vilka de mest olycksdrabbade skolområdena är.

Området kring Norråsaskolan i Nässjö är det skolområdet i länet som mellan 2013–2017 hade flest olyckor i sitt närområde. Sammanlagt inträffade åtta olyckor med oskyddade trafikanter och motorfordon inom en radie på femhundra meter från skolan.

Kring tre andra skolor i län var det sex olyckor radera och bland dem med fem olyckor märks kanske inte så oväntat Enehagens skola i Värnamo, som ligger vid den hårt trafikerade Lagastigen.

Arkivbild från en olycka på Lagastigen.

Taggar

Dela


1 reaktion på Enehagens skola hårt drabbad av trafikolyckor

Kommentarsfunktionen är stängd