Nyheter

En välsmakande tidsresa 

Nyheter Intresset för nostalgi satte fart på Tomas och Mary Sjöstrand. Nu har loppisen i Bredaryd fått tillökning i form av en lanthandel med våffelcafé.

Intresset för nostalgi satte fart på Tomas och Mary Sjöstrand. Nu har loppisen i Bredaryd fått tillökning i form av en lanthandel med café.  [1/6]

Den gamla boplatsen för korna har omvandlats till en lanthandel med våffelcafé.  [2/6]

Leksaker, plåtburkar och motorcyklar samsas i lanthandeln.  [3/6]

Hyllorna är fulla av gamla nostalgiska saker. Exempelvis gamla Solstickan-askar.  [4/6]

– Det är charmen i de här gamla saker som gör det hela, inte minst är det ju vackert också, säger Mary och Tomas Sjöstrand.  [5/6]

På vindsvåningen. där en del av loppisen är, finns planer på att bygga en trappa ned till caféet för att få in fler gäster.  [6/6]

Ända sedan barnsben har Bredarydsbon Tomas Sjöstrand vurmat för nostalgi. Han började samla på gamla plåtburkar, reklamskyltar och leksaker. När samlingen blev för stor i huset, riktades blickarna mot den röda ladugården. 

– Jag och Mary hade tittat länge på den här bostaden. Den hade stått tom länge och var ett dödsbo. Vi köpte den mycket för ladugårdens skull. Har man platsen, så kan man göra saker, säger han. 

Sagt och gjort, startade paret upp en loppis i ladugårdens ena halva för ett par år sedan. De började sedan rikta blickarna mot den andra halvan allt mer. Då föddes tanken om en lanthandel och ett våffelcafé i tidsenlig anda. 

– Det är charmen i de här gamla saker som gör det hela, inte minst är det ju vackert också. Gästerna som kommer hit får se sakerna och kan minnas att de själv har haft sådana tidigare i livet. De tycker det är trevligt och jag gillar möjligheten som gamla saker gör med folk, just med tanke på relationsbiten. Det är uppskattat och då blir det hela mycket roligare helt enkelt. 

Bakom cafédisken står Mary Sjöstrand för serveringen. Hon gör våffelsmeten helt från grunden, serverar kaffet i tidstypisk servis signerad 1950-tal.

– Jag är ursprungligen från Filippinerna, men jag kommer ihåg att det fanns liknande saker även i mitt hemland. Nu genom Tomas har jag ju fått upp intresset för de här nostalgiska sakerna. Ett tag var det så pass fullt i huset så att halva vardagsrummet var upptaget, men nu är det skönt att vi har alla saker här i ladugården, säger Mary Sjöstrand. 

Efter en tuff och givande renoveringsprocess står nu paret redo att ta emot gäster.

– Eftersom vi har isolerat här så har vi även möjliggjort att kunna ha öppet vintertid. Vi har haft öppet tre helger och de som har varit här har tyckt att det har varit ett trevligt besök. Vi hoppas på att det blir ännu mer gäster nu framöver. Vi har byggt en uteservering på baksidan och vi har en idé om att bygga en trappa upp till övervåningen för att få plats med ännu mer besökare. 

Taggar

3 reaktioner på En välsmakande tidsresa 

På Lundavägen, bortanför Ewes Stålfjäder om du kommer inifrån samhället. /David, reporter

Kommentarsfunktionen är stängd