Nyheter

En smittsäker skolstart

Nyheter Inga storsamlingar, matvakt och egen handspritsflaska. Skolstarten på Figy sker på smittsäkert sätt.

I dag välkomnas 450 nya elever till Finnvedens Gymnasium. Arkivbild

I dag börjar nästan 450 skolelever ett nytt kapitel i livet när Finnvedens Gymnasium slår upp dörrarna. Skolstarten genomförs på ett smittsäkert sätt, berättar Svante Leo, rektor för skolans tekniska sektorn. 

– Skolstarten i år genomförs på samma sätt som förra året, det vill säga inga storsamlingar. Eleverna har mötts upp på skolgården och vi hjälper dem att hitta rätt. Matsituationen är en kritisk punkt. Det finns matvakt som kommer att hjälpa till att hålla avstånd. Nu liksom tidigare är det personligt ansvar som gäller. En skola är knappast byggd för att kunna hålla avstånd, så vi gör det bästa av situationen. Till exempel att sära på bänkar. Handsprit finns tillgängligt och eleverna kommer även att få en egen flaska, säger Svante Leo. 

Efter den 10 augusti är det närundervisning som gäller, vilket gör att eleverna inte längre kan bli undervisade på distans i förebyggande syfte. 

– Vid utbrott kan vi däremot undervisa på distans igen. Vi ser fram emot att vaccineringen av våra åldersgrupper kommer igång så fort som möjligt och jag skulle vilja uppmana eleverna att verkligen vaccinera sig, avrundar Svante Leo.

Taggar

Dela