Nyheter

”En signaturbyggnad”

Nyheter Här är entrumpunkten för den nya stadsdelen på Mossleplattån: ett höghus på åtta våningar med lägenheter och vårdcentral.

  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

Exploateringen av av jordbruksmarken söder om sjukhuset är avgjord och den nya stadsdelen på Mossleplattån ska resa sig mot skyn. Först ut blir centrumbyggnaden, ett samprojekt mellan Region Jönköpings län och Finnvedsbostäder AB. Huset består bland annat av en ny vårdcentral och 25 bostäder på totalt 2000 kvadratmeters yta. Huset är ritat av BSV Arkitekter & Ingenjörer AB.

– Vi fick förfrågan från Finnvedsbostäder och blev väldigt glada.. De ville ha en leverantör som kan leverera en helhetsprocess och vi är väldigt glada över att få den här möjligheten. Kommunens intention är att huset ska kunna ses från 27:an och vara en portal in till Värnamo. Det här huset blir en signaturbyggnad för hela området, säger företagets vd Johnny Grauengaard.

Lägenheterna kommer att vara tvåor och treor och ha inglasade balkonger i västerläge.

– Redan nere på första plan får du ta del av en fantastisk utsikt mot Vidöstern. Tänk dig då hur det kommer vara åtta våningar upp. Balkongerna blir inglasade, så att de kan användas även om det blåser mycket, säger Johnny Grauengaard.

I byggnadens högra del har bolaget ritat in en kubliknande gymnastiksal med stora glaspartier som ska hjälpa till att liva upp kvarteret.

– Det är en skojgrej och kommer att ge inslag till torgmiljön, efter ljuset kommer att lysa upp en del av torget, säger Johnny Grauengaard.

Torget framför byggnaden – i riktning mot riksväg 27 – är format som en triangel. Där kommer att finnas parkeringsplatser för de som besöker vårdcentralen, en aktivitetsyta för träning och lek samt en så kallad pocketpark med grönska och bänkar.

– Den gröna ytan möjliggör för både personal och de boende att kunna sig och njuta när det blir fint väder. I parken kommer det att finnas specialutformade möbler, ett trevligt inslag som kommer att vara unikt för platsen och prägla området, säger Johnny Grauengaard.

Går allt enligt planerna står bygget klart under 2023.

Taggar

Dela


3 reaktioner på ”En signaturbyggnad”

På första plan får de sinom sin tid ta del av en fantastisk utsikt mot Vidöstern med inglasning av balkonger,
för att inte säga vilken fantastisk utsikt de månne vara på åttonde våningen…

När andra i beståndet INTE kan se UT…

Men det lär ju vara skillnader på fönsterkvalitet och fönsterglas…

Det lär ju inte bli något PLEXI där inte…

Hoppas inte att byggnaderna ska vara så fula. Räcker med att de redan förstört centrum med fula skolådor.

Kommentarsfunktionen är stängd