Nyheter

En säker fritid  

Nyheter När olyckan var framme tog Ulla Winbladhs liv en ny vändning. Nu siktar hon på ett säkert fritidsliv på vägarna.

– Det här är semester för mig, säger Ulla Winbladh som har blivit ett sommarnöje rikare, i form av en skåpbil ombyggd till husbil.  [1/5]

Bagageutrymmet har med en byggfirmas hjälp förvandlats till en fungerande husbil med skåp, säng, kokplatta, kylskåp, campingbord och belysning.  [2/5]

På insidan av skåpet har förvaring kommit upp på väggarna. Innanför förvaringen finns tillbehören till solcellspanelen.  [3/5]

Även under sängen har skåpbilen utformats med förvaringsmöjligheter.  [4/5]

Med en bekants hjälp tog Ulla fram allt underlag som behövdes för att anmäla olyckan till alla inblandade instanser. Den 29 mars 2021 fick hon besked från försäkringsbolaget att hon skulle få totalt 11 591 kronor i ersättning, varav 6 583 kronor var för läkarvård, mediciner samt för sveda och värk. Bild: Privat  [5/5]

Blomstervägen gör värdig sitt namn när Ulla Winbladh tar emot mig i sitt hem. Fräsch från verkstaden har den nu kommit hem: en skåpbil, i form av en Opel Vivaro, ombyggd till husbil. 

– Det här ska bli mitt sommarnöje, säger Ulla. Jag började leta efter en större personbil i höstas och hittade den här. Bagageutrymmet har med en byggfirmas hjälp förvandlats till en fungerande husbil med skåp, säng, kokplatta, kylskåp, campingbord och belysning. På taket har jag solcellspaneler som förser mig med energi. Det här är semester för mig: något min kropp klarar av, samtidigt som jag värnar om miljön och där bilens storlek möjliggör för ett praktiskt semestrande. Men sedan handlar det inte om minst om att värna om medtrafikanterna. Så fort jag känner att jag inte mår bra så svänger jag in på en parkeringsficka och lägger mig i sängen och vilar, säger hon.

I september 2020 var Ulla Winbladh ute på en matrunda på jobbet när olyckan var framme. Hon kom körandes när en älg kom upp på vägen och hoppade upp på bilen. Ulla blev förd till sjukhus där det konstaterades att hon ådragit sig nackskador, whiplash, knäckta revben, nervskador och hjärntrötthet. 

– När jag ligger på sjukhuset ringer min chef och frågar om jag kommer in och jobbar i morgon. ”Nej”, svarar jag. Då undrar hon om varför och då berättar jag att jag har krockat med en älg för trekvart sedan.  ”Ja”, svarar hon och sedan lägger hon på. Ingen fråga om mitt mående eller ens ett hejdå. Sköterskorna på akuten var chockade. Det var det enda samtalet jag fick från Värnamo kommun efter 40 års tjänst.

På grund av skadorna som Ulla Winbladh ådrog sig i samband med olyckan bestämde hon sig för att gå i pension. 

– Jag älskade mitt arbete och mina kollegor men kroppen klarade inte av arbetet.  

Med en bekants hjälp tog Ulla fram allt underlag som behövdes för att anmäla olyckan till alla inblandade instanser. Den 29 mars 2021 fick hon besked från försäkringsbolaget att hon skulle få totalt 11 591 kronor i ersättning, varav 6 583 kronor var för läkarvård, mediciner samt för sveda och värk.

– Drygt 11 000 kronor är allt jag har fått. Försäkringsbolaget som ansvarar för bilen skyller på kommunen och vice versa. När allt kommer till kritan så ska man komma ihåg att jag var i kommunens tjänst, i kommunens kläder, i kommunens bil på kommunens rutt under arbetstid. Trots det har jag inte fått någon ersättning från dem. Jag är väldigt ledsen, för det här är en arbetsgivare som jag arbetat för under så lång tid, säger Ulla Winbladh. 

Med hjälp av en bekant har Ulla Winbladh fått hjälp att vända sig till Folkets Ombud för att få ut rätt ersättning. 

– För mig handlar det här om att förebygga sådana här incidenter i framtiden. Jag gör det här för att varna andra, såväl nuvarande inom verksamheten som sommarvikarier och feriearbetare, för att hamna i samma sits. Var på er vakt! 

Taggar

5 reaktioner på En säker fritid  

Värnamo kommun i ett nötskal. Ingen tar ansvar utan skyller på någon annan.

Och vissa undrar varför kommunens folkmängd inte ökar märkbart?!
Ett av svaren ges i denna artikel.

Kontakta Insurello. De hjälper när andra inte gör, min man har fått hjälp där.

Och så förstår dom inte varför de har så svårt att få tag i personal.
Min fru gick i pension för två år sedan efter 40 år och efter att varit sjukskriven 1,5 år innan dess och hon har aldrig blivit avtackad för lång och trogen tjänst.
Nu lider hon varje dag av smärta i nacke och axlar.
Förbrukad och bortglömd.

Kommentarsfunktionen är stängd