Nyheter

En omsorgsfull erfarenhet rikare 

Nyheter När en lucka uppenbarade sig i kalendern bytte Mikael Karlsson ordförandeklubban mot sjukvårdsuniformen. Nu berättar han om inhoppet i demensvården.

Kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson (C) bytte ordförandeklubban mot sjukvårdsuniformen när han hoppade in och arbeta på ett demensboende. Bild: Privat

Förra veckan berättade vi om att en hög sjukfrånvaro fick omsorgsförvaltningen att sträcka ut en vädjande hand till alla medarbetare i Värnamo kommun om att hoppa in och jobba i verksamheten de kommande veckorna.

En av personerna som antog utmaningen var kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson (C) som har arbetat på ett demensboende. 

– Det har varit väldigt lärorikt. Personalen har varit så himla snäll mot mig och man har förstått att de har haft det tufft under här tiden. 

Vad har du fått göra?

– Jag har tagit hand om sådant som inte handlar om själva omvårdnadsarbetet. På varje pass är det två ordinarie personal. Medans de är inne på rummen hos brukarna så är jag i gemensamhetsutrymmet och tar hand om de övriga. Jag har spelat fia med knuff med de boende, tagit hand om maten och disken. Det har känts väldigt bra, personalen har varit glad över att få in en person till som håller koll på brukarna och de har varit väldigt glada över att ha mig där. 

Taggar

4 reaktioner på En omsorgsfull erfarenhet rikare 

Bra! Det borde vara obligatoriskt för samtliga kommunpolitiker att gå ett pass om året både inom vården och inom skolan. Beslutsfattarna behöver komma närmare verkligheten.

Jag ser detta som propaganda. Samma politiker sitter och föreslår i kommunens budget att skära ner på verksamheten som hanterar äldre och LSS. Inte alls föredömligt!

Kommunfullmäktige Mikael Karlsson är ett gott föredöme.
Alla politiker och tjänstemän rekommenderas att hänga på!
Att få en inblick hur verksamheten fungerar!

Mvh
Karin
Engagerad inom äldreomsorgen

Kommentarsfunktionen är stängd