Nyheter

En nationaldag med guldkant

Nyheter 40 tårtor till cirka 500 personer och underhållning. Lions i Värnamo bjuder kommunens äldreboenden på en nationaldag med guldkant.  

Lions i Värnamo bjuder kommunens nio äldreboenden på en nationaldag med guldkant. Konditor Annika Axelsson på City Gross, Bengt Jonsson och engagerade Lions-medlemmar skiner i kapp med solen under lördagsförmiddagen inför de stundande festligheterna.  [1/3]

40 tårtor körs ut till boendena. De gula marsipantårtorna är dekorerade med Lions emblem och två svenska flaggor, nationaldagen till ära.  [2/3]

Ingela och Gunnar Bertilsson överlämnade tårtorna till Anna Perälä på Forsgården i Forsheda. Hon skickade med paret ett stort tack från boende och personal för den fina gesten.  [3/3]

I morgon är det den 6 juni, Sveriges nationaldag. På grund av den rådande pandemin blir årets firande i digital form, genom en inspelad film av Värnamo kulturskola. Filmen består av sång, musik och dans som varvas med intervjuer och bilder från olika miljöer i Värnamo. Filmen kommer strax efter midnatt att publiceras på ett flertal platser.

Den halvtimmeslånga filmen kommer på nationaldagen att visas på kommunens nio äldreboenden. För att bjuda boende och personal på en extra festlig nationaldag, bjuder Lions Värnamo på tårtkalas för de boende och personal. I dag hämtades de 40 tårtorna på City Gross för leverans ut till kommunens nio äldreboenden.

– Vi skickar ett stort tack till Norhedsstiftelsen som möjliggör att vi får bjuda på lite extra guldkant i tillvaron, säger Bengt Jonsson i Lions Värnamo.

Förutom tårtkalas bjuder föreningen även på underhållning under eftermiddagen.

– På Lindgården i Rydaholm och Bollvivegården i Bor står Roland Mohlin och Olle Gustavsson för underhållningen. På boendena i Värnamo kommer en del av Johanneskören, under ledning av Anette Wettebrand, att underhålla. I Forsheda och Bredaryd står en frikyrkokör för underhållningen på Forsgården och Soläng i Forsheda samt Bredäng i Bredaryd, avslutar Bengt Jonsson.

Taggar