Nyheter

”En lojal partikamrat”

Nyheter Socialdemokraterna i länet minns och hyllar Lars Nilsson.

Lars Nilsson från Rydaholm var djupt engagerad inom socialdemokratin. Han var engagerad i Jönköpings läns landsting under åren 1977-1999 och hade genom åren en mängd olika förtroendeuppdrag. Bland annat i direktionen för södra hälso- och sjukvårdsdistriktet, men också uppdrag kopplat till utbildning och folkbildning. Den 17 september avled Lars Nilsson, och partikollegorna minns honom.

Pressbild.

Carina Ödebrink (S), riksdagsledamot: 

– Lars hade en mångårig gärning i demokratins tjänst. Han var en tydlig och djupt förankrad i de socialdemokratiska värderingarna. Han kunde vara mycket tydlig med sin uppfattning, men var samtidigt en lojal partikamrat som stod upp för det vi gemensamt beslutat. Lars lämnade sina uppdrag när jag blev invald i landstinget 1998 men i partiarbetet så blev han fortsatt en resurs och bidrog med sin kunskap och erfarenhet, inte minst för oss partikamrater i Värnamo och Vaggeryd. Jag uppskattade träffarna med Lars då han alltid var uppdaterad på det aktuella politiska läget och partiets viktiga uppgifter. Än i det sista var han intresserad, engagerad och följde samhällsdebatten. Jag träffade honom så sent som på Värnamo arbetarekommuns årsmöte i våras.

Pressbild.

Anci Magnusson, kommunalråd i Nässjö (S):

– Jag hade förmånen att jobba med Lars i början av min tid med inom landstingspolitiken. Han var en person som jag uppfattade som både varm och rak. Han hade lätt till skratt och kunde vara sylvass när det väl gällde. Jag är tacksam för att han har funnits i mitt politiska liv med både värme och rakhet.

Taggar

Dela


1 reaktion på ”En lojal partikamrat”

Kommentarsfunktionen är stängd