Nyheter

”En ljusglimt i mörkret”

Nyheter Lions i Värnamo bjuder kommunens nio äldreboenden på tårtkalas.

Lions bjuder kommunens äldreboenden på ett luciafirande utöver det vanliga.  [1/4]

Christina Erlandsson tog emot Gröna lundens leverans, som överräcks av Rolf Nilsson och Siw Johansson-Björk.  [2/4]

Annika Axelsson ståtar med den specialgjorda tårtan.  [3/4]

Tårtorna pryds med Lions-emblemet på toppen.  [4/4]

Lions i Värnamo har under en lång tid arrangerat luciafirande tillsammans med kulturskolan. På grund av rådande omständigheter blir inte årets firande som tidigare år. För att sprida lite glädje i mörkret, blir årets luciafirande en film som under morgondagen visas på alla kommunens nio äldreboenden. Som extra grädde på moset, bjuder Lions på tårtkalas för de boende och personalen på äldreboendena. Under förmiddagen hämtade föreningen 36 tårtor på Citygross för leverans till kommunens nio äldreboenden.

– Vi brukar vanligtvis arrangera ”Guldkant”, där vi bjuder in äldreboendena till en grillfest, men vi år blev det inte av. Vi pratade vi med kommunen om vi skulle bjuda äldreboendena på tårta, vilket de nappade på. Vi ser det här som en ljusglimt i mörkret och det känns jättekul att göra det här, säger Bengt Jonsson i Lions.

Strax under 500 personer får under morgondagen ta del av Lions överraskning, som finansieras genom ett ekonomiskt stöd som delats ut av syskonen Inger och Sixten Norheds stiftelse.

Taggar

Dela


Läs mer

En tradition med guldkant

1 reaktion på ”En ljusglimt i mörkret”

Jättefint men Lions hade kunnat låta någon mindre aktör som kämpar för sin överlevnad leverera tårtorna istället. Skulle gissa på att City Gross inte direkt går på knäna.

Kommentarsfunktionen är stängd