Nyheter

En ljus tanke ett vinnande koncept

Nyheter En ljus tanke blev till ett vinnande koncept. LIT Innovation UF är Årets UF-företag.

Oskar Andersson, Ebba Svanström och Anton Svensson tog emot diplom och en värdecheck på 3 000 kronor som vinnare av utmärkelsen Årets UF-företag.

LIT Innovation UF består av Oskar Andersson, Anton Svensson, Nellie Svensson och Ebba Svanström. För ett och ett halvt år sedan föddes en ljus tanke, genom att en förälder gick ut för att sopsortera i mörkret en vinterkväll. Kvartetten fick en tanke om att sätta belysning inuti kärlen för att underlätta sorteringen. Nu, 18 månader senare, har deras arbete burit frukt i form av utmärkelsen Årets UF-företag 2021.

– Det känns väldigt kul. Det här är en viktig lärdom för framtiden och något bra att ha med i sitt cv framöver, säger Oskar Andersson, Ebba Svanström och Anton Svensson som tog emot priset på Gästgivargården i Värnamo.

Utmärkelsen Årets UF-företag delas ut av Värnamo Näringliv, Bors Näringslivsförening, Tvenne Torn, Forshedabygdens Näringsliv och Näringslivsföreningen Lanna-Bredaryd. Den vinnande nomineringen lyder:

”Entreprenörerna i detta UF-företag har visat prov både på bra organisationsarbete, tekniskt kunnande och mycket driv. Man har identifierat ett vardagsproblem och insett att det finns en marknad och att produkten underlättar vardagens hållbarhetsarbete. Man har visat på ett stort engagemang och jobbat aktivt med produktutveckling. Idén är innovativ och produkten är en egen design som tillverkats av eleverna. Vidare har personerna bakom detta UF-företag aktivt samverkat med lokala företag och testat sin produkt. UF-företaget har på ett proffsigt sätt marknadsfört sig på sociala medier. En idé som ser en ljus framtid.”

– Det här har varit en viktig lärdom för framtiden, både när det gäller att driva företag men även att få se hur mycket av arbetet som utgörs av produktutveckling. Vi vågade köra på en idé och det gick vägen. Har du en vild idé, våga kör, avslutar trion.

Taggar

2 reaktioner på En ljus tanke ett vinnande koncept

Kommentarsfunktionen är stängd