Nyheter

En kväll med hälsa i fokus

Nyheter Torsdagen den 22 oktober kommer Linus Thörnblad till Gummifabriken för att föreläsa om psykisk ohälsa och prestation.

Helene Bromander, Mousa Mousa, Linda-Marie Rönnqvist och Christoffer Arvidsson välkomnar besökare till "100 % hälsa".

Den 22 oktober bjuder Värnamo kommun, i samarbete med RF-SISU Småland och Värnamo simsällskap, in till en föreläsning med temat psykisk ohälsa.

– Det blir en coronaanpassad föreläsning, där Linus kommer att befinna sig i Gummifabriken. Via ett samarbete med Campus Värnamo sänds föreläsningen digitalt, eftersom vi har ett begränsat antal platser. På det här sättet ger vi fler intresserade möjligheten att lyssna till hans berättelse, säger Hanna Häljestig, kommunikatör på Värnamo kommun.

– Vi har länge velat lyfta frågan om kost och psykisk ohälsa. När vi såg möjligheterna att göra en större aktivitet av det, kunde vi få bättre förutsättningar, säger Christoffer Arvidsson i Värnamo simsällskap.

Efter föreläsningen erbjuds föreningar en workshop, som leds av RF-SISU Småland.

– Vi vill ge föreningar möjligheten att få verktyg att använda för att bekämpa psykisk ohälsa i samband med aktiviter, säger Mousa Mousa, idrottskonsulent på RF-SISU Småland.

RF-SISU Småland och Värnamo simsällskap tog kontakt med Värnamo kommun och sedan startades en projektgrupp.

– Vi hade en hel del förslag om föreläsare, men vi fastnade för Linus Thörnblad eftersom han själv har erfarenhet av ämnet. Vår vision är att alla i kommunen ska må bra, såväl barn som äldre. Ungdomar, föräldrar, ledare, tränare och andra vuxna som på olika sätt kan relatera eller vara ett stöd till målgruppen är välkomna att delta fysiskt eller digitalt under kvällen, säger Linda-Marie Rönnqvist, projektledare för projektet Hälsosam uppväxt i Värnamo, HUV.

Värnamo Hälsocenter lyfter under kvällen konceptet More to life.

– More to life är ett samtalscafé där vi tar upp allt ifrån hälsofrågor till relationer och självkänsla. Det handlar om att de som deltar ska få möjlighet att dela med sig av och bolla tankar inom dessa områden, säger Helene Bromander, hälsokoordinator på Värnamo Hälsocenter.

Taggar