Nyheter

En kraftfull nysatsning

Nyheter När det lokala gymmet riskerade att läggas ner väcktes en trios engagemang. Nu görs en kraftfull nysatsning i Forsheda.

Bilder: David Alin

Tillsammans med Patrik Hilding gör Petra Sjöberg och Maria Axelsson en kraftfull nysatsning i Forsheda.  [1/5]

"Kraftfullt Gym & Fitness" erbjuder ett fullt utrustat gym men även olika typer av gruppass.  [2/5]

I lounge-delen kan besökarna ta det lugnt efter avslutat träningspass.  [3/5]

– Det finns något för alla. Vårt fokus ligger på merträning. Alla måste börja någonstans och känna sig välkomna utan prestationskrav. Det är det viktigaste av allt, säger Maria Axelsson.  [4/5]

Smakfullt-logotypen har fått sällskap av Kraftfullts logga till vänster om entrédörren. Dessutom sitter en infolapp om verksamheten till höger om entrédörren.  [5/5]

Gymmet ”NL Fitness” på Storgatan i Forsheda har varit en populär mötesplats för samhällets invånare, men de senaste årens kriser har satt i sina spår i verksamheten och gymmet gick en osäker framtid till mötes.

– När det blev risk för att gymmet inte längre skulle finnas kvar så kände vi direkt att det vore väldigt synd. Forsheda behöver sina mötesplatser och det har varit väldigt uppskattat. I våras lade gymmet i Bredaryd ner och då kände vi att vi får ta tillvara den möjlighet man får för att driva det hela vidare, säger instruktören Maria Axelsson.

Tillsammans med Petra Sjöberg och Patrik Hilding driver hon nu vidare verksamheten under namnet ”Kraftfullt Gym & Fitness”. Namnet går i samklang med Axelssons och Hildings restaurang ”Smakfullt”, som ligger snett mitt emot gymmet.

– Det här gynnar Forsheda, det blir ett lite mer levande samhälle genom att ha sådana här verksamheter på orten. Vi har restaurangen, gymmet, badet, skola upp till årskurs 9 och Ica. Vi vill visa upp våra styrkor som finns i bygden, hälsa ligger i tiden och det är otroligt viktigt att kransorterna lever. Många pendlar mellan Bredaryd och Värnamo och nu ger vi folk möjligheten att träna på vägen till eller från jobbet, eftersom vi har öppet från tidig morgon till sent på kvällen, säger Petra Sjöberg och tillägger:

– Vi har jättebra lokaler med möjlighet att kunna bygga ut och det finns flera fina och lediga lokaler i huset. Det vore kul om fler kunde se möjligheten att flytta hit sin verksamhet och fylla ut lokalerna. Finns det ett gym och en restaurang i lokalerna så finns det möjlighet även för andra aktörer, exempelvis frisörer eller liknande, att etablera sig här.

Maria Axelsson ser även ungdomar som en viktig aspekt för gymmets verksamhet.

– I och med att det nu finns ett gym på orten så behöver inte föräldrarna köra in ungdomarna till Värnamo bara för att få träna. Ungdomarna använder gymmet flitigt, det märks inte minst på eftermiddagarna, och de ser det som en mötesplats, på samma sätt som vi ser. Ett gym bidrar inte bara till god hälsa, det skapar även sociala kontakter och här är en öppen och familjär stämning. Du gör ditt bästa efter förmåga och dagsform och du möts av en öppen stämning.

Kraftfullt erbjuder ett fullt utrustat gym och olika typer av gruppass, såsom spinning och tabata men även yoga.

– Det finns något för alla. Vårt fokus ligger på merträning. Alla måste börja någonstans och känna sig välkomna utan prestationskrav. Det är det viktigaste av allt, säger Maria Axelsson.

I slutet av oktober månad arrangeras ett öppet hus. Då får besökarna möjlighet att prova på kortare pass. Utöver det kommande arrangemanget har Maria Axelsson, Petra Sjöberg och Patrik Hilding framtidsvisioner för verksamheten.

– Vi tittar på möjligheten att samköra evenemang tillsammans med Smakfullt. Exempelvis att anordna paket med föreläsning om hälsa med frukost och lunch, både riktat till privatpersoner eller företag. Sedan även att anordna olika aktiviteter för medlemmar, som att exempelvis ta hit gästinstruktörer från andra ställen, köra after work-träning och så vidare. Ju mer medlemmar vi får, desto mer roliga aktiviteter kan vi göra för våra medlemmar, säger Maria Axelsson.

– Utöver den biten har vi ambitioner om att bygga ut och göra ett crossfit-inspirerat open gym med fria vikter och riggar. Det är ett bra komplement till verksamheten, säger Petra Sjöberg.

Taggar

Dela