Nyheter

En kort julhälsning och en enda önskan

Nyheter Kommunfullmäktiges ordförande Camilla Rinaldo Miller (KD) skickar en julhälsning och en önskan till kommunens medborgare.

När jag skriver dessa rader har min familj precis avslutat en digital Quiz tillsammans med mina fyra syskon och deras familjer. Ett alternativt julfirande, eftersom vi är för många för att kunna träffas fysiskt. En av väldigt få jular i mitt 51 år långa liv som jag inte får tillbringa med min familj. Att avstå ifrån att ses är verkligen trist, men ett val vi gör för att följa de riktlinjer vi fått.

Visst känns det tomt, saknaden över att inte få ses är stor och jag vet att ni är många som upplever exakt detsamma. Året som nu ligger bakom har skapat många funderingar och mycket tid för eftertanke. Kanske att det till och med fått oss att prioritera på ett helt nytt sätt.

Den här julen blir för många av oss väldigt annorlunda, men kan det leda till något gott?

I mitt fall har jag under 2020 vid flertalet tillfällen känt mig oerhört rik. Jag har min familj med min man och två barn, jag har världens bästa jobb, jag bor på en fantastisk plats och jag är välsignad med många vänner. Familjerna på våra respektive sidor berikar också mitt liv. Ja, och mycket mycket mer därtill. Dessutom känner jag en tacksamhet över att leva i en tid där tekniken gör det möjligt att kunna få se och höra släkt och vänner som om att vi var i samma rum.

I allt det kommer tanken på de som inte har det så, för visst är det så att man är aldrig så ensam som när ljusen tindrar i andras fönster.

Jag önskar att jag för en enda människa skulle kunna skänka ljus just den här julen. Kanske genom ett telefonsamtal, en julblomma, ett julkort, ja helt enkelt genom att vara en medkännande medmänniska!

Skulle du vilja göra det tillsammans med mig?

Om vi alla gör det för en enda person, skulle det innebära att vår kommun kan göra stor skillnad. 

Önskelistan i år är annars väldigt kort. Den innehåller inga materiella saker utan endast en sak.

Att du och jag inte ska sprida smitta.

Låt oss istället sprida ljus, kärlek och omtanke

Med dessa ord önskar jag dig en God Jul och ett Godare Nytt År

Var rädd om dig och det är bara tillsammans ska vi kan ta oss i genom detta.

Digitala julkramar

Camilla Rinaldo Miller

Camilla Rinaldo Miller.

Taggar

1 reaktion på En kort julhälsning och en enda önskan

Kommentarsfunktionen är stängd