Nyheter

En klass i mästarform

Nyheter Enehagens skola klass 5 A är i mästarform. Det står klart efter årets länsfinal i Vi i femman.

Molly Sandberg och Victor Brannestam poserar stolta med mästarpokalen tillsammans med klasskamraterna i 5 A på Enehagens skola. Foto: David Alin  [1/4]

Molly Sandberg, läraren Jenny Sandell och Victor Brannestam gläds över mästarframgångarna. Foto: David Alin  [2/4]

Klass 5 A skiner ikapp med solen över sina framgångar. Foto: Jenny Sandell  [3/4]

Klasskamraterna har stolt hejat fram Victor och Molly till länsmästartiteln. Foto: Jenny Sandell  [4/4]

Det är en mulen torsdagsförmiddag och regnet har tillfälligt gjort ett uppbrott. Skolgården är full av lekfulla ungdomar och mitt ibland dem kommer de gåendes, klass 5 A. Ett glatt gäng i mästarform, som lyckades kamma hem årets länsmästerskap i den klassiska frågesporten Vi i femman. 

– Vi har så duktiga och ambitiösa elever. Jag är jättestolt över dem. Alla har varit delaktiga i framgången, säger läraren Jenny Sandell. 

Molly Sandberg och Victor Brannestam fick den stora äran att representera klassen i sändningarna. Titeln bärgades efter seger över Nyarpssklolans klass 5 A i Bankeryd med finalsiffrorna 31–26. 

– Det var en tuff och oviss final. Det svåraste momentet var snabbfrågorna, att på kort tid svara på fem frågor, säger Victor Brannestam. 

Molly Sandberg minns tillbaka på finalen med stor spänning. 

– Det värsta var ovissheten under finalmomentet ”stegen”, som var värt tio poäng. Vi svarade på fyra poäng och visste inte om vi skulle vinna. När vi sedan hörde att de (Nyarpsskolan) hade svarat fel så blev vi väldigt glada. Det är verkligen jättekul att få vinna den här titeln. 

Under onsdagen lämnade Sveriges Radio Jönköping över en stor guldpokal med texten ”Vi vann P4 Jönköpings final 2021”. Pokalen var full med godis och Molly och Victor ser segern som betydelsefull för framtiden. 

– Jag ser det här som något jag kan använda i framtiden när jag söker jobb. Det är inte alla som kan berätta att de är länsmästare i Vi i femman, säger Molly Sandberg. 

För Värnamo kommun var årets länstävling en stor framgång med två kommunlag i semifinal, i form av Enehagens skola och Gällaryds skola. Barn- och utbildningsnämndens ordförande Maria Johansson (C) gläds över kommunframgångarna.

– Att vi har haft flera bra femteklassare i hela kommunen är fantastiskt. Det här visar att vi har en bra skola i hela Värnamo kommun. Man blir jätteglad och jag skickar ett stort grattis till elever, lärare och skolledning på Enehagens skola, som har hjälpt fram eleverna till framgångarna. 

Taggar

Dela